Vrijdagavond won KSV Roeselare voor het eerst in de geschiedenis op bezoek bij Cercle Brugge. Het werd 0-3. Lees de commentaren van Kevin Kis en Thibault Van Acker en bekijk de persconferentie met trainers Arnauld Mercier en Vincent Euvrard.

29913716113_ea32230637_o

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-9lxrsm’]
[av_progress_bar title=’Reacties na Cercle Brugge – KSVR’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7sj39y’]

[/av_progress]

 

30539309631_3d99e8460a_oKevin Kis: “Vierde keer al dat ik kan scoren dit seizoen. Opnieuw met een mooi geplaatste bal. Dat is oefenen, oefenen en nog eens oefenen. De coach vraagt dat we hierop voorbereid zijn en telkens wanneer we een vrij moment hebben, doen we dat ook. Dan spreek ik vooral over mezelf, Lukas Van Eenoo en Raphaël Lecomte. Hij ging ook deze keer lekker binnen.”

“De doelpunten vielen vrij vroeg, maar door de rode kaart voor Zolotic werd het toch nog even bibberen. Een terechte rode kaart, afgaande op mijn gevoel. De beelden heb ik nog niet gezien, maar de speler van Cercle Brugge leek doorgebroken. Ik kwam dan nog even terug, maar het kwaad was al geschied.”

“Een minpuntje? Opnieuw de gemiste kansen. De wedstrijd moest sneller helemaal dood geweest zijn. We vielen met tien man en moesten rekenen op de counter. Uiteindelijk kwam dat verlossende doelpunt er ook op een counter via Ibou.”

“Volgende week spelen we tegen R. Antwerp FC voor de periode. Spannend. Dé belangrijkste wedstrijd van de voorbije weken. Het zal er voor ons op aan komen om die reeks knappe resultaten door te trekken en hopen dat Lierse ergens nog enkele puntjes laat liggen.”

30591345026_e935161567_oThibaut Van Acker: “Deze wedstrijd kon niet beter beginnen. Een vroege voorsprong en dan weet je dat bij ons het vertrouwen aanwezig is, dat we een stevig blok neerzetten en dat we een duidelijk doel voor ogen hebben. Het tweede doelpunt kwam er bovendien ook snel en Cercle Brugge kreeg geen grote kansen in deze wedstrijd. We winnen hier verdiend met 0-3. De score had gerust nog wat hoger kunnen oplopen.”

“Een speciale invalbeurt voor mij tegen mijn ex-club? Ik heb hier drie jaar gespeeld en heel wat positieve en minder positieve momenten gekend. Het verleden is echter voorbij en ik kijk vooral naar de toekomst. Ik ben nu bij Roeselare en werk keihard met het team. Er is kwaliteit aanwezig. We hebben één doel en één ambitie, we weten waar we naartoe willen. Dat ik tegen enkele ex-ploegmaats moest spelen is fijn, maar eens de wedstrijd begint is het ieder zijn wedstrijd.”

“Met deze overwinning zetten we leider Lierse SK onder druk. We kunnen nu uitkijken wat ze thuis zullen doen tegen Lommel United. Op de laatste speeldag zal dan beslist worden wie periodekampioen wordt. Wij spelen tegen R. Antwerp FC, terwijl Lierse naar OH Leuven trekt. Maar eerlijk? We kijken eigenlijk alleen naar onszelf. Het zal er vooral op aankomen om het zondag zélf af te maken.”

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5d232u’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-ekrcm’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=FuLIUTCdJ5c’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-22ool2′]