KSV Roeselare won woensdagavond met 2-0 van Lommel United en springt zo voor minstens één dag over K. Lierse SK (dat vanavond nog tegen Cercle speelt) naar de kop van het klassement. Lees de reacties van doelman Wouter Biebauw & Nermin Zolotic en bekijk de interviews met trainer Arnauld Mercier en met doelpuntenmaker Mathieu Cornet.

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1cztgh’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – Lommel United’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-18ufdd’]

[/av_progress]


29844898950_0c017820d8_oNermin Zolotic:
“Wat een fantastisch gevoel! Vanaf dat ik hier op de club aankwam, werd er dag in dag uit hard gewerkt. Het was dan ook een domper dat we zo’n slechte start namen. Gelukkig zijn we erin geslaagd om de ommekeer in te zetten en met enkele goede prestaties uit te pakken. Het is nu onze vijfde wedstrijd op rij die we winnen en dat is een reeks die we graag nog wat willen doortrekken.”

“Een verklaring voor de ommekeer? Ik denk dat de spelers in het team elkaar steeds beter beginnen aan te voelen. Zo verloopt de samenwerking met Baptiste (Schmisser) erg vlot, maar dat had ik ook met Tom Raes en eigenlijk met alle andere KSVR-spelers. Op het trainingsveld en tijdens de wedstrijd leren we elkaar steeds beter kennen en kunnen we zo vlotter als ploeg uitpakken. We werken bovendien keihard en geven ons voor de volle honderd procent. Ik ben blij met de basisplaatsen, maar er is heel wat concurrentie. Dat zie ik echter als iets positiefs, want dat zorgt ervoor dat we allemaal beter worden.”

“Nochtans was het vandaag tegen Lommel United geen makkelijke wedstrijd. Er was niet veel ruimte, er waren veel duels, … We kregen in de eerste helft maar een handvol kansen, maar we slaagden er gelukkig wel in om eentje tegen de touwen te werken. Het hoeft geen betoog dat we uitermate gelukkig zijn met de 2-0, bovendien de tweede wedstrijd op rij waarin we de nul houden. Op naar zondag, om OH Leuven partij te geven! Maar eerst wat uitrusten, om in optimale conditie aan de aftrap te verschijnen.”

30056103101_ae02b9ff89_oWouter Biebauw: “Ik ben op zoek naar een nieuwe job, want ik had vandaag niet veel werk op te knappen. Op vraag van de supporters ging ik dan maar bijna mee aanvallen (lacht). Nee, serieus, wat een wedstrijd hebben wij gespeeld. Elke tweede bal was voor ons en we voetbalden voornamelijk op de helft van Lommel United. Het was onze bedoeling om hen niet in het spel te laten komen. Uit de beelden die we bekeken bleek dat ze graag van achteren uit opbouwen en door de hoge druk konden ze dat nu niet. In de tweede helft kwamen er wel enkele kansen voor de bezoekers, maar gelukkig ging de bal er niet in.”

“Er is niets op deze overwinning niets op aan te dingen. Ik ben echt onder de indruk van de inzet van het team. Vanuit mijn doel zie ik hoeveel er gelopen wordt en met hoeveel energie er steeds weer wordt gejaagd. We speelden een dominante wedstrijd, maar moesten uiteraard geconcentreerd blijven. Dat het eerste doelpunt uit een stilstaande fase voortkwam? Tjah, dat is soms nodig. We hebben gestalte en oefenen er dagelijks op voor de training. Het is fijn om te zien dat het harde werk resultaat oplevert.”

“Hoe we nu omgaan met die tijdelijke eerste plaats? Daar moeten we geen rekening mee houden. De druk ligt niet bij ons. De ambitie is om in de eerste vier te eindigen. Alles wat er bij komt is mooi meegenomen. Laat de druk maar bij ploegen als R. Antwerp FC en  K. Lierse SK, die de uitgesproken ambitie hebben om kampioen te spelen. Wij willen dat uiteraard ook, maar – een beetje cliché – wij bekijken het match per match. Laat ons maar in stilte en hard verder werken, zonder van de daken te schreeuwen dat we promotie willen. Top vier blijft het doel.”

“Er wachten bovendien nog een pak moeilijke wedstrijden. Zeker komende zondag op bezoek bij OH Leuven. Na hun mindere start zijn ze verplicht om te reageren en zullen ze er ongetwijfeld op gebrand zijn om de drie punten thuis te houden. Het wordt opnieuw van nul af aan beginnen om er daarna vol tegenaan te gaan.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-b9hys1′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-w2w5t’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=822-r3zLkbM’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-72wl0x’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5951jl’]
[av_progress_bar title=’Nabeschouwingen KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-44lmyp’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=4mMCz_vB7mM’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-23iw69′]