Maandagavond boog KSV Roeselare een 1-0-achterstand om in een verdiende 1-2-overwinning tegen Union Saint-Gilloise. Lees de commentaren van Lukas Van Eenoo en doelpuntenmaker Mathieu Cornet vanuit het Koning Boudewijnstadion en bekijk de persconferentie met trainers Arnauld Mercier en Marc Grosjean.

29913716113_ea32230637_o

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-9x2kp4′]
[av_progress_bar title=’Reacties na Union Saint-Gilloise – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7jnxyw’]

[/av_progress]


30430186752_ace865325c_oLukas Van Eenoo:
“Tevredenheid. Dat is het gevoel dat nu overheerst. We hebben de zege op zak en nemen die mee naar Schiervelde. De manier waarop? Dat is de laatste twee wedstrijden niet meer zo belangrijk. In deze fase van de competitie zijn het de punten die tellen.”

“We moeten ons niet wegsteken. Er resten nog twee matchen in de eerste periode en we staan nog steeds op amper een puntje van leider Lierse SK. Zij zijn favoriet, maar als je van de voorbije acht wedstrijden in de competitie er zeven wint, dan maak je uiteraard ook aanspraak op die periode. Geen grootspraak, maar we zullen er in ieder geval alles aan doen om die periodetitel op zak te steken.”

“Wat betreft de wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise hadden we het aanvankelijk niet onder de markt. Waren het de zenuwen? Geen idee, maar we kwamen maar moeizaam in ons spel. We kwamen dan ook al snel op achterstand. Plots lukte het echter wel. We zetten druk, gingen jagen en konden onze combinaties eindelijk op de mat leggen. De voorsprong voor ons kwam dan ook net op tijd.”

“Minpuntje vandaag? Dat we het opnieuw vergeten helemaal af te maken. We kregen nog een resem kansen in de tweede helft, maar een bal op de lat en op de paal… Je moet die kansen ook creëren, voor je ze kunt missen, hé.”

29913718393_2714480739_oMathieu Cornet: “Met deze overwinning zijn we mathematisch zeker van de tweede plaats in de eerste periode. Dat geeft alvast een goed gevoel. Het zal er nu op aan komen in de resterende twee wedstrijden om op zoek te gaan naar die eerste plaats. De kalender oogt moeilijk met vrijdag Cercle Brugge en de week erop in eigen huis R. Antwerp FC. Maar dat geldt ook voor het programma van Lierse (tegen Lommel United en OH Leuven).”

“Deze partij tegen Union Saint-Gilloise was nochtans niet zo gemakkelijk. Zij scoorden het eerste doelpunt en we moesten vechten om terug in de partij te komen. Gelukkig maakt Davy (Brouwers) de verdiende gelijkmaker en kon ik de doelman lobben en het tweede en belangrijke doelpunt tegen de touwen tikken.”

“Mijn gele kaart? Jammer. Ik ging voor de bal, maar de speler van Union Saint-Gilloise was net iets sneller en tikt hem weg, waardoor ik de speler raak. Het was mijn eerste overtreding, maar de scheidsrechter trok meteen geel.”

“De komende twee wedstrijden moeten we alles geven met het oog op de periodetitel. Als we intelligent blijven spelen en de richtlijnen van de coach volgen, dan ziet het er goed uit.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5mg36g’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4j7mew’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=7sPwgwmdZH8′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2iilg8′]