Wedstrijdverslag

Seoudi was niet fit, zodat Van Eenoo aan de aftrap verscheen in dit duel tussen de nummers één en twee van de Proximus League. De wedstrijd begon heel gelijkopgaand en het was afwachten wie de eerste echte kans zou versieren. Die verdienste was na dik twintig minuten weggelegd  voor KSVR, en het was dan ook meteen raak: Cornet kopte een verre vrije trap van Damman door richting Saviour Godwin, die de thuisdoelman met een simpel steekballetje te grazen kon nemen.

De thuisploeg reageerde met een pegel van Allach op de vuisten van Biebauw. Even later moest de Roeselaarse doelman een verraderlijke vrijschop van Zizo in corner tippen. Op een snelle Roeselaarse tegenaanval verscheen Van Eenoo op aangeven van Godwin voor Vanhamel, maar hij kreeg de bal net niet voldoende onder controle. Even later een mooie kans voor Kehli, nu prima gered door Vanhamel.

KSVR kwam er nu steeds goed uit en de 0-2 leek dichterbij dan de 1-1. Er werd voor de rust echter niet meer gescoord, maar de 0-1 was ook al knap!

De tweede helft begon met een gevaarlijke actie langs beide zijden, maar de verdedigingen bleven baas. Wit-zwart bleef de bal goed rondspelen en maakte het de thuisploeg daardoor moeilijk om druk te zetten. Net zoals voor de rust was het lang wachten op het eerste echte doelgevaar.

Met nog een kwartier te gaan stond de 0-1 nog steeds op het bord. En even later werd het zelfs 0-2 na een alweer verrassende vrijschop van specialist Kevin Kis. Ook na dit doelpunt slaagden de leiders er niet meer in om ook maar één uitgespeelde kans te creëren, zodat de vierde opeenvolgende KSVR-zege niet meer in gevaar kwam.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

slider02102016

Wedstrijdgegevens

Doelpunten23′ Godwin (0-1), 78′ Kis
K. Lierse SKVanhamel, Vinck, Buysens, Frans, Yakubu, Zizo (79′ Tahiri), Wils, Kasmi (54′ Benson), Allach (58′ Elgabas), Joachim en De Belder
KSV RoeselareBiebauw, Damman, Schmisser, Zolotic, Kis, Lecomte (90′ Van Acker), Lépicier, Van Eenoo; Godwin (63′ Jakolis), Kehli (72′ Ibou) en Cornet
Gele kaartenLecomte, Schmisser, Vinck (L), Zolotic
Rode kaarten/
ScheidsrechterVerboomen

KSVRTV Persconferentie

KSVRTV Nabeschouwingen