Opnieuw geen overwinning voor KSV Roeselare, dat na een hoopvolle prestatie 2-2 gelijk speelde bij streekgenoot Cercle (klik hier voor het wedstrijdverslag). Lees de reacties van doelman Wouter Biebauw en nieuwkomers Florent Stevance & Dylan Lambrecth. De camera’s van KSVRTV stonden opgesteld op de persconferentie voor de analyses van trainers José Riga en Arnauld Mercier.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/13630/cercle-brugge-roeselare’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-b406ic’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-9ttstw’]
[av_progress_bar title=’Reacties na Cercle Brugge – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-6w5cyc’]

[/av_progress]

Florent Stevance: “Het doet me veel plezier om na zo’n langer periode zonder officiële competitiewedstrijd terug op het veld staan. Jammer dat het geen overwinning werd, hoewel we er wel aanspraak op maakten. Een lijn die we de komende wedstrijden in ieder geval moeten doortrekken.”

“We slikten de doelpunten in de tweede helft in een iets mindere periode vlak na de rust. We slaagden er niet in de bal in de ploeg te houden en om onze kwaliteiten te gebruiken. Of het een penalty was of niet? Geen idee. Ik ben er niet zeker van. Het was in ieder geval een bepalende beslissing van de scheidsrechter.”

“Daarop besloot de coach om me tussen de lijnen te brengen en ik heb mij met volle goesting helemaal gegeven. De gelijkmaker viel uiteindelijk wel nog, maar het verdiende winnende doelpunt bleef helaas uit. Dat Jakolis de laatste bal had kunnen voorzetten? Misschien. Maar hij had daarvoor al een doelpunt gescoord en stond opnieuw op een goede positie, dus hij had het recht om op doel te trappen.”

“Mijn ambitie bij KSV Roeselare? Ik wil de club aan haar beoogde doelstelling helpen, de promotie naar het hoogste niveau. Ik zal er alles aan doen om hier mijn steentje aan bij te dragen.”

Wouter Biebauw: “Eigenlijk moeten we vandaag blij zijn dat we nog een punt pakken, ook al kregen we op het laatste nog 2 of 3 heel goede kansen om de overwinning in de wacht te slepen. Maar het mocht niet zo ver gekomen zijn. We komen 0-1 voor en moesten op dat moment iets meer denken aan het vasthouden van die voorsprong. We bleven iets te offensief spelen, in de 3-5-2 waarmee we aan de wedstrijd begonnen waren, en gaven daardoor onnodig ruimte weg. Zo komt Cercle op 2-1 en werd het via Mboyo zelfs bijna 3-1. Uiteindelijk mogen we dus blij zijn dat we hier nog een puntje halen.”

“Het doet wel pijn dat Marin (Jakolis) op het einde verzuimde om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Hij scoorde de gelijkmaker, maar had de held van de avond kunnen worden door nog eens te scoren of door de assist af te leveren. Is dat een beetje een gebrek aan vertrouwen of ritme bij hem? Geen idee. Dat kan, omdat hij niet zo veel speelminuten krijgt, maar het is wel jammer.”

“De tweede periode? Laat ons realistisch zijn. Het wordt héél moeilijk en ik denk dat we onze focus stilaan mogen verleggen naar de finalewedstrijden. We moeten ervoor zorgen dat we op dat moment eerst en vooral fysiek top zijn en hebben nu een paar weken om hier naar toe te werken. Conditioneel wat bijschaven, want het systeem dat we nu spelen vergt ontzettend veel energie van onze flankspelers en van de verdediging. Het komt er nu op aan om nog eens samen te zitten en om de koppen bij elkaar te steken, zodat we helemaal klaar zijn voor wat volgt.”

Naast Florent Stevance maakte ook nieuwkomer Dylan Lambrecth zijn opwachting in de selectie van trainer Arnauld Mercier. Hij maakte na de wedstrijd graag even tijd voor een korte babbel met het webteam.

Dylan Lambrecth: “Ik voel me goed. Ik ben met open armen ontvangen en ik ben blij dat ik meteen de 18-koppige wedstrijdselectie haalde. Mijn doel is nu om in de eerste plaats aan de trainer te bewijzen dat ik dit niveau aan kan. Ik hoop dat ik dan speelminuten kan verzamelen om op die manier aan iedereen te tonen wat ik kan en om te bevestigen dat de transfer van RFC Liège (Tweede Amateur) naar RSC Anderlecht (Jupiler Pro League) gerechtvaardigd was.”

“Ik word tot het einde van het seizoen ter beschikking gesteld aan KSV Roeselare. Dat zijn sowieso nog de resterende vier competitiewedstrijden, de twee finalematchen en daarna eventueel – maar hopelijk niet – nog play-off 2.”

“Ik verblijf de komende maanden op hotel in Roeselare, zodat ik geen verre verplaatsingen moet maken. Zo kan na de trainingen ik in ideale omstandigheden recupereren en voluit gaan als ik speelminuten mag verzamelen. We zullen zien, de coach beslist!”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-6i9bes’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4moej8′]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=dwLaCfclN6w’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2rskfo’]

Arnauld Mercier: Net zoals Cercle Brugge KSV zijn ook wij ontgoocheld. We hadden in de eerste helft de match in handen, maar het ontbrak ons aan efficiëntie in onze passing. De tegenstander daarentegen was nooit gevaarlijk in de eerste helft. In het begin van de tweede helft kwamen ze wel opzetten en kregen we twee doelpunten te slikken. Het was de bedoeling om onze eerste helft door te trekken en Cercle Brugge KSV  te doen twijfelen maar dat is dus niet gelukt. Na de wissels konden we onze rug rechten, mede door de goede mentaliteit van de invallers. Op het einde van de wedstrijd krijgen we nog twee uitstekende kansen op de winning-goal maar het is jammer dat we deze niet verzilverden.

Met een gelijkspel schiet niemand op. Het is jammer dat we het hier laten liggen, maar voor hetzelfde geld konden we deze match ook verliezen. Ik wil de coach van Cercle Brugge verder veel succes wensen in het verdere verloop van dit seizoen. Wij zullen er alles aan doen om het Lierse en Antwerp nog lastig te maken richting de tweede periode titel en om ons zo klaar te stomen voor een (eventuele) finale.