Voor de tweede week op rij slaagde KSV Roeselare er niet in om de overwinning veilig te stellen. Het speelde 1-1 gelijk tegen een sterk en fris Lommel United. (klik hier voor het wedstrijdverslag). Lees de reacties van Davy Brouwers en Martijn Monteyne en bekijk de video van de persconferentie met trainers Arnauld Mercier en Tom Van Imschoot.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/13484/lommel-united-1-1-roeselare’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-ac2y0n’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-9n18lj’]
[av_progress_bar title=’Reacties na Lommel United – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7f5q2v’]

[/av_progress]

Davy Brouwers: “We zitten na deze wedstrijd met een gemengd gevoel. We begonnen met de intentie om te winnen, maar het was de thuisploeg die in het openingskwartiee de meeste kansen versierde. Wij bleken niet fris genoeg en gingen niet genoeg in duel. We werden bij momenten overlopen door een enthousiast Lommel United. We vochten echter terug en kwamen zo na een uitstekend derde kwartier op voorsprong.”

“Ook in de tweede helft begonnen we met het idee om nog een doelpunt te maken, maar een beetje tegen de gang van het spel in werd het plots 1-1. Daarna versierde Lommel nog een resem doelkansen en mogen we blij zijn dat we hier een puntje rapen. Vandaar dus het gemengde gevoel.”

“Ik ben blij dat ik aan de aftrap verscheen. Het was weer een tijdje geleden en ik had al even niet gespeeld. Dat en het feit dat het veld er zwaar bij lag zorgde ervoor dat het een lastige avond werd.”

“Met die 1 op 6 is het nieuwe jaar voor ons met een valse noot begonnen. We waren het met die zestien wedstrijden zonder nederlaag gewoon om te winnen, maar nu valt de bal steeds net niet waar die moet en is de overgave soms dat klein beetje minder. Dat was bij Lommel United niet het geval. Zij speelden de wedstrijd op het scherpst van de snee en doen er als laatste alles aan om niet te degraderen. Zeker na de zware pandoering die ze vorige week van Lierse kregen, waren ze erop gebrand om te winnen.”

“Volgende week ontvangen we Union Saint-Gilloise en gaan we er alles aan doen om de punten thuis te houden. We moeten de 1 op 6 uit deze twee uitwedstrijden zo snel mogelijk doorspoelen.”

 

Martijn Monteyne: “Natuurlijk ben ik tevreden dat ik aan de aftrap verscheen en doet het ontzettend veel deugd om minuten te maken. Nochtans kende ik, samen met de ploeg, een moeilijke start. Lommel United begon sterk en gretig en wij hadden het erg moeilijk om de bal in de ploeg te houden.”

“We vochten ons gaandeweg beter in de wedstrijd en kregen met een doelpunt van Mathieu Cornet op slag van rust loon naar werken. Dat de assist van mijn voet kwam, geeft een geweldig gevoel. Na de koffie hadden we de intentie om meteen die 0-2 te maken en slaagden we er ook in om regelmatig voor gevaar te zorgen. Helaas lukte de thuisploeg erin om de gelijkmaker te scoren en kregen ze zo vertrouwen, met nog een enkele goede kansen in de slotminuten. Achteraf bekeken moeten we dus tevreden zijn met een punt.”

“Het veld lag er zwaar bij. Dat was vorige week ook al het geval, al viel het nu toch wat beter mee. Wat de weersgoden in petto hebben geldt voor de beide ploegen, maar het is toch typerend dat dit net de wedstrijden zijn waar we er niet in slagen om de volle buit te pakken.”

“Of ik volgende week opnieuw aan de aftrap zal verschijnen? We hebben heel wat goede spelers en alle posities zijn dubbel bezet. Ik zal mijn uiterste best doen op training en hoop uiteraard om van de trainer opnieuw speelminuten te krijgen. Het zal er nu op aankomen om tegen Union de drie punten thuis te houden en om zo druk te blijven zetten op de andere ploegen aan de top van het klassement.”

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5jyj13′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-heliv’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=R4SEjVYhF_A’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2vtvp3′]