Wedstrijdverslag

Ondanks de goeie voorzorgen van de thuisclub lag het veld van de bom- en sfeervolle Bosuil er toch keihard bij. Lilian Bochet verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap, als rechtsback ter vervanging van de geblesseerde Damman. Zoals verwacht begon de thuisploeg fel, maar KSVR ving de eerste aanvalsgolven goed op.

Wit-zwart kwam er regelmatig goed uit. Op aangeven van Kehli kon Ibou net niet bij de bal en zo net geen eerste kans voor de bezoekers, zowat halfweg de eerste helft. Even later kopte Lallemand de eerste thuiskans in de handen van Biebauw. Dit als voorspel op een sublieme redding op poging van Duplus nadat Owusu door de Roeselaarse verdediging slalomde. Aan de overkant kreeg Kehli een uitstekende kopkans, maar hij raakte de bal nauwelijks.

Het vuur zat nu in de wedstrijd en KSVR ontsnapte toen Dequevy op de paal kanjerde. Ook wit-zwart liet zich niet onbetuigd. Op aangeven van Bochet probeerde Van Eenoo het in een tijd, maar hij mikte naast. Kort voor de rust daagde Owusu plots alleen voor het doel van Biebauw op, maar net voor hij wilde afdrukken, struikelde hij en weg kans. 0-0 bij de rust dus.

Na de rust mocht KSVR in de richting van zijn talrijk meegereisde supporters spelen en het begon vrij goed. Op assist van Kehli zorgde Ibou ei zo na voor de 0-1, maar Debaty kon nog op het allerlaatste nippertje redding brengen. Aan de overkant liet Biebauw zich niet verrassen door een harde knal van Dierckx richting eerste paal.

Het veld had nu meer en meer weg van een schaatsbaan, wat het voor beide ploegen uiterst moeilijk maakte. En toch gaven beide teams zich voluit. Vooral Antwerp kwam nu helemaal onder stoom en na een paar prangende fases glipte Owusu plots door de buitenspelval, en hij schoof de bal mooi langs Biebauw in doel. Even later had Dequevy de 2-0 aan de voet, maar Biebauw kon KSVR in de match houden en kende even later geluk toen een plaatsbal van dezelfde Dequevy op de deklat strandde.

Het einde van de unieke KSVR-reeks van wedstrijden zonder nederlaag zat er nu aan te komen, maar dankzij een nieuwe superredding van Biebauw op kopbal van Lallemand bleef de hoop levend. Wit-zwart moest echter zelf ook nog kansen zien te creëren, maar dit zat er niet in. Er was nog even geharrewar voor het Antwerpse doel, maar geen Roeselaarse voet op de goeie plaats.

1-0 dus en een eerste nederlaag in 17 wedstrijden, maar geen man overboord, want KSVR blijft op kop in de tweede periode en heeft nog steeds alles in eigen handen.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten68′ Owusu (1-0)
R. Antwerp FCDebaty, Dom, Koné, Duplus, Corryn, Dierckx, Omolo, Haroun, Dequevy (89′ Buyl), Owusu (76′ Vleminckx) en Lallemand
KSV RoeselareBiebauw, Bochet (79′ Godwin), Schmisser, Kompany, Kis, Van Acker, Kehli, Lecomte, Van Eenoo (64′ Jakolis), Ibou (86′ Brouwers) en Cornet
Gele kaartenBochet, Haroun (A),Omolo (A)
Rode kaarten/
ScheidsrechterAlen

KSVRTV Persconferentie