Geen punten woensdagavond voor KSV Roeselare op bezoek bij KRC Genk. De thuisploeg won met overtuigende 3-1-cijfers (klik hier voor het wedstrijdverslag). Thibaut Van Acker en Davy Brouwers verschenen voor onze microfoon na de wedstrijd in de Luminus Arena. Trainer Arnauld Mercier hield zijn wekelijkse perspraatje aan de zijde van Albert Stuivenberg.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Stadion’ link=’manually,https://nieuws.vtm.be/stadion/genk-blijft-ongeslagen-po2′ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-bea6fy’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-9h53ym’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KRC Genk – KSV Roeselare 3-1′ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-893w26′]

[/av_progress]

Davy Brouwers: “Fijn, hé? Hier in de Luminus Arena een wedstrijd mogen spelen? Dit stadion ligt op amper tien minuutjes van mijn huis en zo’n korte verplaatsing is echt leuk. Dat zorgde er ook voor dat twaalf familieleden en vrienden, waaronder vrouw en kind, hier aanwezig waren om voor mij te supporteren. Of ze fan zijn van KRC Genk? Neen… Niet echt. Ze zijn vooral fan van mij! (lacht).”

“Ik heb bovendien ook een beperkt verleden bij deze club. Als 17 of 18-jarige jongen mocht ik hier een zestal maanden wedstrijden spelen met de reserven en enkele trainingen met de A-kern afhaspelen. Maar goed, ja. Als je hier dan komt spelen met KSV Roeselare tegen een ploeg die eigenlijk in Play-off 1 had moeten spelen, dan weet je dat je onder ligt. Dat hebben we ook gezien.”

“Met het klasseverschil in het achterhoofd begin je dan aan de wedstrijd met de idee om in het eerste kwartier van de wedstrijd geen doelpunt te slikken. De bedoeling is dan om het begin te overleven en een stevig blok neer te zetten. Dat lukte aardig en bovendien kwamen we er ook enkele keren aanvallend goed uit. Dan slikten we echter een doelpunt op een stilstaande fase. Stom. Het was op enkele minuten tijd de derde hoekschop van KRC Genk die gevaar opleverde. We slaagden er nog in om de gelijkmaker tegen de netten te knikken, maar vrij snel volgde het tweede doelpunt. Een gebrek aan concentratie? Misschien. In de tweede helft konden we de bal niet meer in eigen rangen houden en slikten we nog een derde doelpunt op een vlijmsnelle tegenaanval van de thuisploeg. Ook de warmte speelde overigens een rol. Vooral in de eerste helft was het zweten en naar adem happen. Maar dat was voor beide ploegen het geval.”

“Op het programma staan nu nog twee trainingen en één wedstrijd. Veel spelers snakken naar vakantie. Het is een lang seizoen geweest. We moeten ons nog één keer opladen om er een goede wedstrijd van te maken en mooi af te sluiten. Of het een afscheidswedstrijd wordt voor mij? Ik lig nog een jaar onder contract. Maar het lijkt me logisch in mijn positie dat ik wel met een aantal mensen rond de tafel ga zitten. Alle opties liggen open voor mij. Een zelfde seizoen als dit zou ik liefst vermijden, omdat ik vrij weinig gespeeld heb. Dat kan je echter niet op voorhand uitmaken. In ieder geval ben ik wel tevreden met de speelkansen die ik gekregen heb in de nacompetitie en blik ik met voldoening terug op mijn prestaties in die wedstrijden.”

Thibaut Van Acker: “Ik persoonlijk heb er niet bij stilgestaan dat deze wedstrijd tegen KRC Genk was, een ploeg die eigenlijk top 6 had moeten spelen dit seizoen. Voor mij was dit een wedstrijd zoals alle andere. Het is leuk om op zo’n schitterend veld te mogen voetballen in een mooi stadion, dat wel. Maar je moet iedere wedstrijd het beste van jezelf geven. Of dat nu tegen KRC Genk of een kleinere club is.”

“Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. We hebben geen aanspraak kunnen maken op puntengewin. Er was weinig te doen tegen de dominantie van de thuisploeg. Dat het dan ook nog eens zo bedrukkend warm was, speelde niet in ons voordeel. We hadden immers weinig balbezit en moesten te vaak achter de bal hollen. Zij konden rustig rondtikken. Dan hebben ze ook nog eens de techniek en klasse om in een paar baltoetsen de overzijde van het veld te bereiken en binnen te tikken. We moeten nuchter en realistisch zijn, een ploeg als Roeselare kon hier weinig tegen doen.”

“Het einde van het seizoen is in zicht. Het was een lang, maar zéker ook een mooi seizoen. Ik denk dat we met de eerste periodetitel heel wat vreugde gekend hebben. In plaats van dat vast te houden, hebben we het echter nog uit handen gegeven. Dat is spijtig. We hebben het beste van onszelf gegeven en konden ons nu in Play-off 2 nog meten met enkele eersteklassers. Dat zal ongetwijfeld van nut geweest zijn om de kern klaar te stomen met het oog op volgend seizoen en zo competitief mogelijk aan de start te verschijnen.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-6dijr2′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KRC Genk – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3pk46m’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=tUdTj2-0V98′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-32z57i’]