De eerste overwinning in Play-off 2 is een feit voor KSV Roeselare. Het won zaterdagavond met 0-3 (klik hier voor het wedstrijdverslag) op het veld van streekgenoot KV Kortrijk. Matchwinnaar Jo Coppens en Emile Samyn gaven hun mening na de wedstrijd, terwijl trainer Arnauld Mercier aan de zijde van de assistent-coach van KV Kortrijk Bart Van Lancker zijn analyse besprak op de persconferentie.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Stadion’ link=’manually,https://nieuws.vtm.be/stadion/eerste-driepunter-voor-roeselare-po2′ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-a5eiph’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-8mfs51′]
[av_progress_bar title=’Reacties na KV Kortrijk – KSV Roeselare 0-3′ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-87d33p’]

[/av_progress]

Jo Coppens: “Ik houd een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Mijn vorige partij in deze play-offs tegen R. Excel Mouscron (3-5) eindigde in mineur, al kon ik mezelf toen evenmin iets verwijten. Het is nooit fijn om zo veel doelpunten tegen te krijgen, maar ik speelde toen ook niet slecht. Vandaag kon ik de nul houden en verrichte ik een drietal goede reddingen. Deze overwinning is een serieuze opsteker, niet alleen voor mij, maar ook voor de rest van het team.”

“Het liep vandaag zoals gewenst, want na 24 seconden kwamen we na een prachtige combinatie al op voorsprong en na een klasseflits van Saviour (Godwin) werd het wat later zelfs 0-2. Of ik ooit in mijn carrière al eerder zo snel een doelpunt heb gezien? (Denkt na). Ja, één keer. Ook hier in het Guldensporenstadion in een bekerwedstrijd. Maar toen was het een tegendoelpunt.”

“Met deze 0-3-zege op het veld van KV Kortrijk hebben we laten zien dat we in deze play-offs zeker ons mannetje kunnen staan. Ook de voorbije weken speelden we nochtans goed, maar toen lieten we het afweten in de zone van de waarheid en was de tegenstander efficiënter. Mentaal valt het dan ook beter mee om in een wedstrijd als vandaag alle gaatjes te blijven belopen en om een extra inspanning te doen.”

“Met deze prestatie hoop ik op nog meer speelkansen van de trainer. Logisch, iedereen wil spelen. Dat begin dit seizoen de keuze op Wouter (Biebauw) viel, moet ik respecteren, maar ik zou hier in het seizoenseinde graag nog wat speelminuten opdoen. Elke minuut telt.”

Emile Samyn: “Nog voor de rust moest ik de geblesseerde Saviour Godwin vervangen, vlak nadat hij de score had verdubbeld. Het was niet gemakkelijk en ik moest meteen even naar adem happen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, groeide ik. Het doelpunt van Davy Brouwers kwam er uiteindelijk na een assist van mijn hoofd, toen ik de bal op de lat kopte. Nochtans ben ik geen goeie kopper. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de overwinning van het team.”

“De coach gaf aan het begin van de play-offs te kennen dat iedereen speelminuten zou krijgen. Het is fijn om dan ook effectief op het veld te verschijnen, maar ik hoop op nog meer. Ik zou graag eens in de basis staan. Vorig seizoen onder Franky Van der Elst mocht ik 18 keer invallen, dus het was mentaal wel zwaar om in deze campagne minder aan de bak te komen en de wedstrijden vanuit de tribune te bekijken. Nochtans gelooft ook deze coach in mijn kwaliteiten, maar er is heel wat concurrentie voorin.”

“Wat volgend seizoen brengt? Daar moet ik nog eens goed over nadenken. Johan (Plancke) zou me graag houden, omdat hij ervan overtuigd is dat het de beste stap is in mijn ontwikkeling als speler. Hij liet ook verstaan dat het aanvallend compartiment uitgedund zal worden. Ik besef echter wel dat deze club volgend seizoen opnieuw voor promotie zal spelen. De aanbiedingen uit tweede amateurklasse die ik vooralsnog kreeg, konden me nog niet bekoren. Ik zou graag zo hoog mogelijk uitkomen.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-6f04lx’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KV Kortrijk – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3hfrc5′]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=Xy_BGPoiIR8′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-28clp1′]