[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Wedstrijdverslag’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
KSVR-trainer Mercier pakte voor de bekerouverture met een grondig gewijzigde opstelling uit, en zo mochten De Winter, Lemoine, Gravenberch en Brodic hun officiële KSVR-debuut vieren, terwijl Pieterjan Monteyne na ruim 15 jaar afwezigheid ook nog eens in het wit-zwarte shirt uitkwam.

Wit-zwart probeerde de Limburgers, die pas promoveerden naar de derde amateurklasse, onmiddellijk bij de keel te grijpen. Dit lukte zeker op vlak van veldoverwicht, maar de echte doelkansen lieten een tijd op zich wachten. De bezoekers waren bovendien niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden en KSVR moest naar openingen zoeken. Na zowat twintig minuten ging een schot van Van Acker nipt naast. Ook een kopbal van Maletic was hetzelfde lot beschoren. Aan de overkant moest De Winter een schot van Bouhriss redden.

Op aangeven van Dufour kwam Brodic in schietpositie, maar hij mikte ver naast. En verder had KSVR meer dan de handen vol met de rood-blauwe verdediging. Vlak voor de rust volgde dan toch nog een eerste grote kans: Godwin bediende Maletic aan de tweede paal, een attente Crescente kon in corner werken. Met 0-0 naar de kleedkamers dus.

Na de rust mocht Reno Wilmots zijn debuut vieren. Na nauwelijks vier minuten deed KSVR nu wel wat voor de rust niet lukte: scoren. Maletic en Van Acker zorgden voor de voorbereiding, Guy Dufour schoot knap binnen van net buiten het strafschopgebied. Nog geen minuut later stond nummer twee al op het bord, toen Saviour Godwin zich vrijdraaide en in doel besloot. De wedstrijd beslist in 60 seconden dus.

Alles ging nu veel gemakkelijker en op aangeven van Brodic lukte Godwin ei zo na de 3-0. En plots kwam er toch weer spanning in de match: na een vermeende fout op Lemoine mocht Godard ervandoor op links, en hij vond T. Ubachs, die de aansluitingstreffer zonder pardon binnenjaste. Even later kreeg Wilmots een mooie kans om de wedstrijd opnieuw dood te maken, maar hij werkte een assist van Bochet van dichtbij nog over het doel. Ook Brodic miste op zijn beurt door naast te mikken.

De moedige bezoekers gaven zich nog niet gewonnen, maar moesten uiteindelijk toch het hoofd buigen toen Fran Brodic een voorzet van Samyn binnenkopte. De logica meteen gerespecteerd in deze eerste bekerpartij, na een aardige wedstrijd tussen twee goed voetballende teams.
[/av_textblock]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

[/av_textblock]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Wedstrijdgegevens’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_table purpose=’tabular’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_responsive_table’]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Doelpunten[/av_cell][av_cell col_style=”]49′ Dufour (1-0), 50′ Godwin (2-0), 73′ T. Ubachs (2-1), 89′ Brodic (3-1)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]KSV Roeselare[/av_cell][av_cell col_style=”]De Winter, M. Monteyne, Lemoine, Zolotic, P. Monteyne, Gravenberch (46′ Wilmots), Van Acker, Dufour (69′ Dufour), Godwin, Brodic en Maletic (66′ Bochet)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]K. Bilzerse Waltwilder VV[/av_cell][av_cell col_style=”]Crescente, Theunissen, Weerts, Bruggen, Bouhriss (83′ Appermont), Godard, T. Ubachs, Zejnilovic (75′ Marchal), Swijngedouw, Heleven (68′ A.Ubachs) en Schoubs[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Gele kaarten[/av_cell][av_cell col_style=”]Bouhriss (B)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Rode kaarten[/av_cell][av_cell col_style=”][/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Scheidsrechter[/av_cell][av_cell col_style=”]Debeuckelaere[/av_cell][/av_row]
[/av_table]

[av_heading heading=’Reacties’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
KSVR deed wat het moest doen, en kijkt nu uit naar de lottrekking voor de volgende ronde. Wij gingen even langs bij Guy Dufour, auteur van het eerste doelpunt, en debutanten Danzell Gravenberch en Fran Brodic.

Guy Dufour: “We pakten een belangrijke en nodige zege tegen een goed meevoetballende club. Boodschap is in dit geval steeds om de bal goed en snel te laten rondgaan, wat in de eerste helft wel lukte op het middenveld maar iets minder in de zone van de waarheid. Er kwamen wel enkele kansen, maar zonder succes. Na de rust konden we dan binnen één minuut een mooie 2-0-voorsprong uitbouwen. Dat het daarna toch nog even spannend werd, hebben we vooral aan onszelf te danken omdat we verzuimden om de kloof nog iets verder uit te diepen.”

“Dat ze ons in de volgende ronde maar een topper van het genre Club Brugge of Anderlecht voorschotelen, en dan nog liefst thuis. Veel volk en sfeer gegarandeerd en voor een speler zijn dit echt wedstrijden om naar uit te kijken.”

“Ik denk dat ik bij KSVR vrij snel mijn draai gevonden heb na mijn overstap van Eupen. Ik voel me hier alleszins uitstekend in mijn sas. In de nieuwe eerste klasse B ligt het niveau alleszins heel hoog, met sterk fysiek spel en een wekelijkse topper. Van rustpauzes of ‘gemakkelijke’ wedstrijden is er alleszins nooit sprake. Kijk naar de komst van Beerschot-Wilrijk vrijdagavond, waar we opnieuw helemaal tot het uiterste zullen moeten gaan om een verlengstuk te breien aan onze prima competitiestart.”

“Vorige week op Lierse was het voor mij serieus schrikken toen ik tijdens een sprintje het benauwende gevoel kreeg dat mijn hart het bloed als het ware niet rondgepompt kreeg. Toen dat even later bij een tweede sprint opnieuw gebeurde, ging ik echt aan het panikeren en hyperventileren en liet ik mij zo vlug mogelijk vervangen. Grondig onderzoek wees ondertussen uit dat er geen echte problemen zijn, maar vandaag speelde dit toch wel een beetje mee in mijn achterhoofd. Niet meer dan logisch, denk ik. Ik had met de trainer overlegd en we waren tot de conclusie gekomen dat spelen het beste was, natuurlijk onder de voorwaarde dat ik me zou laten vervangen bij het geringste signaal dat mijn hart zou geven. Gelukkig is dat er niet van gekomen en dit moet helpen om het los te laten.”

Danzell Gravenberch: “Ik was maar wat blij dat ik hier vandaag kon debuteren in wit-zwart shirt, maar helaas ben ik afgelopen week ziek geweest, zodat ik het uiteindelijk maar een helft kon volhouden. Ik voelde me nochtans aardig in mijn sas op het middenveld, naast ervaren voetballers als Guy Dufour en Thibaut Van Acker. In de eerste helft was het wel zoeken naar openingen en kansen, maar we bleven toch haast voortdurend in balbezit, dat vanuit het middenveld uitgestuurd werd.”

“Ik ben door het Engelse FC Reading aan KSVR uitgeleend en ik ben blij dat ik hier in een gezellige en warme club terechtgekomen ben. Wegens een blessure ben ik met een beetje achterstand aan het seizoen begonnen, maar ik hoop dat ik vandaag een belangrijke eerste stap gezet heb in de richting van meer speelminuten. Ik zie het alvast helemaal zitten om in deze leuke competitie mee te spelen, want de drie eerste competitiewedstrijden waren alleszins heel aardige en felle duels!”

Fran Brodic: “Vanzelfsprekend was ik ook tevreden dat ik voor deze bekermatch in de basiself mocht starten, en ik denk toch wel dat ik iets kunnen tonen heb. Zo was ik betrokken bij de voorbereiding van de eerste twee doelpunten, en kon ik helemaal op het einde nummer drie binnenkoppen, wat alvast goed is voor het vertrouwen. Voor de rust was het iets moeilijker om kansen te creëren tegen de compacte Limburgse verdediging, na de pauze volgde een resem hele en halve kansen, want we bleven voluit voor de aanval kiezen.”

“Zoals alle spelers hoop ik natuurlijk op vele speelminuten, hoewel ik ook wel besef dat de trainer niet onmiddellijk grondige wijzigingen zal aanbrengen in het team dat met 7 op 9 een uitstekende competitiestart nam. Als ik eerste klasse B vergelijk met de beloften van Club Brugge, waar ik vorig seizoen aan de slag was, gaat het er hier alleszins een heel stuk sneller en fysieker aan toe, wat dus een uitstekende leerschool moet zijn! Aan mij om het hier waar te maken!”
[/av_textblock]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’KSVRTV’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Geen beelden beschikbaar voor deze wedstrijd
[/av_textblock]

[/av_one_full]