[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Wedstrijdverslag’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Voor de derde keer op rij kon KSVR-trainer Mercier met dezelfde elf starten. KSVR eiste onmiddellijk de bal op en Samyn dwong Vanhamel al vlug tot een eerste redding. Na een misser in de thuisverdediging benutte dezelfde Samyn even later op links zijn snelheid, en hij legde de bal panklaar voor kapitein Raphaël Lecomte, die Vanhamel geen schijn van kans liet met een geplaatste bal in de hoek. Een ideale start dus voor wit-zwart.

Ook de thuisjongens hadden er zin in, zodat we een pittige partij te zien kregen. Voorlopig kwam de KSVR-verdediging echter niet in grote problemen. Ook de volgende dreiging kwam van Roeselaarse zijde, toen een krulbal van Brouwers via een Liers been en de paal in corner ging.

Beide teams bleven fel aan elkaar gewaagd, wat een aantal stevige tackles en bijhorende gele kartonnetjes opleverde. Biebauw liet zich niet verrassen op een kopbal van Joachim. Na een knappe Roeselaarse combinatie kwam Van Acker aan de tweede paal net iets te kort om de assist van Samyn te verzilveren. Na nog zo’n scherpe bezoekende aanval bediende Lecomte Samyn, maar Vanhamel redde knap.

De beste kansen dus voor KSVR, maar toch kregen de Pallieters plots een ideale mogelijkheid op de gelijkmaker toen Grisez de bal tegen de hand kreeg en Vanbecelaere naar de stip wees. Joachim schoot de strafschop echter hoog over. Aan de overkant redde Vanhamel kort voor de rust nog een poging van Brouwers. Met een knappe en op basis van het aantal kansen iets te krappe 0-1 naar de kleedkamer dus.

De tweede helft begon met een schermutseling voor het Roeselaarse doel en in de daaropvolgende fase een reuzenkans voor Brouwers, die op aangeven van Lépicier helemaal alleen voor Vanhamel opdook, maar de thuisdoelman toonde zich de sterkste.

Lierse probeerde te pressen en de Roeselaarse verdediging kwam onder druk. Na een mooie één-twee tussen Yagan en Joachim kon Borry het schot van de laatste afblokken. Het balbezit was nu helemaal voor de thuisploeg.

Na een kwartiertje kwam KSVR weer boven water en kon het opnieuw iets hoger en rustiger gaan spelen. Dufour viel toen echter geblesseerd uit. Lecomte draaide zich knap vrij, zijn scherpe voorzet kon nog net door een verdediger weggewerkt worden. En na goed voorbereidend werk van Samyn en Van Acker kwam Brouwers net te laat aangegleden. Een goal van Samyn werd afgekeurd wegens buitenspel, al of niet terecht.

De partij bleef bijzonder spannend. Een klein kwartier voor tijd werd het plots toch 1-1 toen Laurent Biebauw met een gewiekst schot in de winkelhaak te grazen nam. Nauwelijks vijf minuten later was de ommekeer compleet toen de Roeselaarse verdediging een vrijschop niet onmiddellijk wegkreeg. De bal viel voor de voeten van Elgabas, die zonder pardon de 2-1 op het bord schoot.

KSVR leek in de touwen te hangen, maar op een vrijschop van Lecomte die naar de tweede paal zeilde, nam Thibaut Van Acker de bal in de slotminuut ideaal op de slof en hij scoorde zijn tweede van het seizoen. 2-2 dus na een felbevochten duel.
[/av_textblock]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

[/av_textblock]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Wedstrijdgegevens’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_table purpose=’tabular’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_responsive_table’]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Doelpunten[/av_cell][av_cell col_style=”]12′ Lecomte (0-1), 78′ Laurent (1-1), 83′ Elgabas (2-1), 90′ Van Acker (2-2)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]K. Lierse SK[/av_cell][av_cell col_style=”]Vanhamel, Frans, Boussaid (70′ Elgabas), Laurent, Bourdin, Weuts, Wils, Bougrine (44′ Yagan), Joachim, Binst (86′ Buysens) en Camargo[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]KSV Roeselare[/av_cell][av_cell col_style=”]Biebauw, Damman, Borry, Zolotic, Grisez, Van Acker, Lépicier, Lecomte, Dufour (64′ Bochet), Samyn (81′ Maletic) en Brouwers (76′ Godwin)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Gele kaarten[/av_cell][av_cell col_style=”]Wils (L), Camargo (L), Van Acker, Borry, Weuts (L), Grisez[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Rode kaarten[/av_cell][av_cell col_style=”][/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Scheidsrechter[/av_cell][av_cell col_style=”]Vanbecelaere[/av_cell][/av_row]
[/av_table]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Reacties’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Na een echte cupmatch heersten bij iedereen dubbele gevoelens, zo ook bij de Roeselaarse rechterflankverdediger Carlo Damman:

“Het was inderdaad opnieuw een superspannende wedstrijd die werkelijk alle kanten uitkon. Het zag er lang naar uit dat wij met een derde zege op rij zouden gaan lopen, maar plots keerde het helemaal en leken we met nul punten naar huis te moeten. Wij hadden al een tijdje op 0-2 of misschien zelfs 0-3 kunnen staan, maar die tweede treffer wilde maar niet vallen, en dan weet je natuurlijk dat het link wordt.”

“Bij hun eerste goal hadden zij de nodige dosis geluk, waarna we misschien een beetje aan het panikeren gingen en de bal bij het tweede doelpunt niet goed uit de verdediging wegwerkten. Ook wij kenden daarna wel het nodige tikkeltje meeval toen Thibaut – met zijn minder goeie voet dan nog – de bal dwars door een bos van tegenspelers in de hoek kon mikken.”

“Al bij al is die 2-2 een mooi resultaat na een match waarin het publiek zich geen seconde verveelde. En wij staan toch met een uitstekende 7 op 9, wat een prima start betekent. Volgend weekend staat een bekerverplaatsing op het programma, en ook daar willen wij vanzelfsprekend winnen, om dan tegen een club uit 1A te kunnen spelen. Het wordt dus weer het volle pond geven!”
[/av_textblock]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’KSVRTV’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Geen beelden beschikbaar voor deze wedstrijd
[/av_textblock]

[/av_one_full]