Alweer een 4-0-nederlaag voor KSV Roeselare. Na een vroege rode kaart tegen KVC Westerlo was wit-zwart niet bij machte om een vuist te maken in ’t Kuipje (klik hier voor het wedstrijdverslag). Na de wedstrijd gaf Pieter-Jan Monteyne zijn mening over de wedstrijd en verscheen Tom Colpaert naast Vedran Pelic op de persconferentie.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-live-streaming/33540/roeselare-vs-beerschot-wilrijk’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-bap71o’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-9utp3w’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KVC Westerlo – KSV Roeselare (4-0)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7h62b0′]

[/av_progress]

Pieter-Jan Monteyne: “Deze nederlaag is te wijten aan de vroege rode kaart (na 4 minuten kreeg Zolotic rood na een overtreding in de zestien, nvdr.) en de bijhorende penalty. Ik vond ons de eerste minuten nochtans goed in de wedstrijd zitten, maar dan overkomt ons dat. Wat er juist gebeurde? We liepen uit positie na een goede één-twee van Westerlo, waardoor we al-dan-niet een overtreding maakten. Rood en penalty. Dat was wel heel streng. Ik meende nochtans dat Zolotic naar de bal ging en de reglementen zijn dat een gele kaart dan volstaat. Die man minder heeft ons uiteindelijk genekt.”

“We speelden eigenlijk gans de wedstrijd met een man minder en Westerlo heeft die situatie goed aangepakt. Ze hielden de bal in de ploeg en speelden goed rond. Toch viel het eerste doelpunt op een stilstaande fase. Bij een hoekschop werden we allemaal naar de eerste paal gelokt en aan de tweede paal kon een vrijstaande speler binnenkoppen. Concentratieverlies?”

“Dat we hier uiteindelijk 4-0 verliezen is opnieuw omdat we blijven voetballen zijn. Ik vind dat we niet zo slecht speelden vandaag en de organisatie zo goed mogelijk probeerden te behouden. Het is logisch dat naarmate de wedstrijd vorderde, de ruimte in de rug van de verdediging groter werd. We hebben nooit echt aanspraak gemaakt op een doelpunt, maar dit is eigenlijk nooit een wedstrijd geweest door de vroege en strenge beslissing van de scheidsrechter.”

“Of we vol spanning uitkijken naar een nieuwe trainer? Eerlijk? De groep is daar niet zo mee bezig. Deze nederlaag heeft niets te maken met een nieuwe trainer ja of nee. We hebben een goede mentaliteit getoond en zijn vol goede moed aan de partij begonnen, maar de omstandigheden zaten tegen. We willen elke match winnen, met welke trainer aan het roer maakt op zich niet zo veel uit. We gaan ons daar in ieder geval niet achter verschuilen. We hebben écht gewild vandaag en liepen de ziel uit ons lijf, ondanks dat we met een man minder stonden.”

“Volgende week opnieuw een wedstrijd op verplaatsing, tegen OH Leuven. Fijn voor mij om een aantal mensen terug te zien bij de club waar ik twee jaar speelde en nog eens in het stadion te komen, maar ik heb geen speciale revanchegevoelens. Ik wil me iedere wedstrijd tonen, of dat nu tegen OH Leuven is of een andere tegenstander… Dat maakt op zich niet zo veel uit.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-6fw44c’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KVC Westerlo – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-43w2do’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=n-YDhvBBWcY’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2fw018′]