KSV Roeselare weet weer wat verliezen is. Het botste vrijdagavond op een vinnig en stug Beerschot-Wilrijk, dat met overtuigende 0-4-cijfers kwam winnen op Schiervelde door op de juiste momenten te scoren (klik hier voor het wedstrijdverslag). Na de wedstrijd verschenen trainers Marc Brys en Arnauld Mercier zij aan zij op de persconferenties en werd ook Guy Dufour uitgenodigd voor de camera’s van KSVR-TV. Kjetill Borry en Thibaut Van Acker gaven in de catacomben hun mening over de partij. Hun relaas lees je hier.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-live-streaming/33540/roeselare-vs-beerschot-wilrijk’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-fiiq1t’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-ecl5wx’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – Beerschot-Wilrijk (0-4)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-cq81hd’]

[/av_progress]

Kjetill Borry: “We botsten op een uitgekookte tegenstander vandaag. Na een doelpunt uit een vrije trap – duidelijk een ingestudeerd nummertje – liepen we al snel achter de feiten aan. Dat doelpunt viel te gemakkelijk en we besloten daarop de wedstrijd in handen te nemen. We versierden zo wel enkele kansjes, maar echt gevaarlijk zijn, lukte niet. In de rust waren alle spelers nochtans strijdvaardig. We hadden de bedoeling om erop en erover te gaan.”

“We slikten echter een tweede doelpunt en wedstrijd gespeeld. Na onnodig balverlies kwam Losada oog in oog met de doelman, maar ik besloot nog in te grijpen. Een berekende keuze, maar net op het moment dat ik mijn tackle inzet, tikt hij de bal vooruit. De penalty werd dus terecht gefloten. We kregen er daarna nog twee om de oren, maar die geven niet correct de waardeverhoudingen op het veld weer.”

“Of we verrast waren door dit Beerschot? Niet echt, eigenlijk. We wisten dat het een ploeg is met veel ervaring en dat ze niet voor niets 7 op 9 hadden gehaald. Dit zijn voor ons drie verloren punten, maar misschien wel goed om terug met beide voetjes op de grond te staan en te werken naar volgende week.”

 

Thibaut Van Acker: “Dit was een droomscenario voor Beerschot-Wilrijk. We begonnen met goede intenties aan de wedstrijd, maar kregen na amper vijf minuten al een tegengoal te verwerken. Dan is het moeilijk om tegen deze tegenstander, die de nodige kwaliteit heeft om de rangen dicht te houden, nog aanspraak te maken op een doelpunt. We kunnen dit gerust een off day noemen.”

“Het komt er nu op aan om vooral niet te veel te klagen en te zagen, maar verder te werken. Ik heb liever eens een 4-0-nederlaag, dan vier keer een 1-0-nederlaag.”

“Niemand had dit resultaat vanavond verwacht en we kunnen het dus gerust een dreun noemen. De intenties zijn er niet uit gekomen. Beerschot speelde vrank en vrij en kon naar hartenlust tegenaanvallen opzetten. Het is dus een verdiende overwinning voor de tegenstander, maar dat ligt voor een groot stuk aan ons eigen falen vanavond.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-13uiz5′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KSV Roeselare – Beerschot-Wilrijk’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-91w8kh’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=p7XQ07Qc2Ok’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-7hgzkh’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5nhavl’]
[av_progress_bar title=’Reacties KSVR-TV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4e9n75′]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=aW4PPTOJ4CQ’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2prkpd’]