Wedstrijdverslag

Door de afwezigheid van Zolotic (geblesseerd) en Damman (ziek) moest trainer Mercier aan de verdediging timmeren. Zo verschenen Martijn Monteyne en Laurent Lemoine voor het eerst in de basis, net als Lilian Bochet, die de nog steeds geblesseerde Lépicier verving.

De eerste kans op de Heizel was voor de thuisploeg. Bertjens kon van dichtbij koppen, Biebauw redde knap. Ook de volgende mogelijkheid was voor de geel-blauwen: op een lage vrijschop mikte Kis naast. Bertjens glipte door de buitenspel, maar kreeg de bal niet voorbij Biebauw. Een niet zo gemakkelijke start alleszins voor wit-zwart. Het kreeg de bal niet goed rond gespeeld en moest die dus zo vooral aan Union laten.

Op hoekschop kopte Martens aan de tweede paal naast, even later redde Biebauw een kopbal van Perdichizzi. Alleen maar kansen en kansjes voor de thuisploeg dus in het eerste half uur. Ook Peyre kon koppen op corner en nu was een prima save van Biebauw nodig. Dit kon niet blijven duren en op een nieuwe hoekschop kopte Martens de verdiende openingstreffer onhoudbaar in de winkelhaak. Na balverlies van Borry had Vercauteren de 2-0 aan de voet, maar opnieuw hield Biebauw zijn ploeg in de race.

KSVR kwam er nu helemaal niet meer aan te pas en Union versierde de ene hoekschop na de andere, waarop telkens een geelhemd kon koppen. Na nieuw Roeselaars balverlies ging Tabekou ervandoor op links, zijn voorzet werd door de Roeselaarse debutant Lemoine in de winkelhaak van het eigen doel gewerkt. 2-0 dus en een voor KSVR ongrijpbare bal.

Uniondoelman Saussez kon de hele eerste helft werkloos toekijken, en wit-zwart moest met een 2-0-achterstand en veel denkwerk naar de kleedkamers.

KSVR begon toch met dezelfde elf aan de tweede helft. Na kopbal van Brouwers was er appel voor strafschop na vermeend handspel van een thuisverdediger, maar de ref hapte niet toe. Na deze korte Roeselaarse opflakkering kreeg Union weer enkele hoekschoppen en de tweede daarvan werd door Perdichizzi via de onderkant van de lat in doel gekopt. Een nieuwe koude douche voor KSVR en match voorbij meteen.

Cerigioni mocht iets over het uur debuteren in Roeselaarse outfit. Grisez werd er op links nog eens afgelopen door Tabekou en Bertjens stond op de goeie plaats om de assist te verzilveren. Waarna KSVR zowaar ook nog een kans kreeg: Lecomte mikte de voorzet van Cerigioni net naast de verkeerde kant van de paal. Ook Gravenberch mocht nog zijn Roeselaarse competitiedebuut vieren.

Tabekou liep nu ook Borry uit het wiel en kanjerde op de paal, zodat de forfaitcijfers uitbleven. Een schrale troost voor KSVR, dat een zelden geziene complete off-day kende.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten31′ Martens (1-0), 38′ Lemoine (own-goal, 2-0), 52′ Perdichizzi (3-0), 69′ Bertjens (4-0)
R. Union Saint-GilloiseSaussez, Perdichizzi, Kis, Tabekou, Fixelles, Morren, Luvumbu (80′ Da Silva), Martens (76′ Mboko), Peyre, Bertjens (73′ Lambrecth) en Vercauteren
KSV RoeselareBiebauw, M. Monteyne, Lemoine, Borry, Grisez, Van Acker, Bochet (63′ Maletic), Lecomte, Dufour, Samyn (78′ Gravenberch) en Brouwers (63′ Cerigioni)
Gele kaartenPeyre (U)
Rode kaarten
ScheidsrechterVanbecelaere

KSVRTV Persconferentie