KSV Roeselare kon de eerste wedstrijd onder Dennis Van Wijk dit seizoen winnend afsluiten. Het werd in eigen Schierveldestadion 2-0 tegen Lierse SK na twee doelpunten uit stilstaande fases (klik hier voor het wedstrijdverslag). Na de partij sprokkelden we reacties bij Nermin Zolotic en Thibaut Van Acker. Ook Marko Maletic verscheen voor de microfoon van KSVR-TV, nadat trainers Dennis Van Wijk en Frederik Vanderbiest hun zegje deden op de persconferentie.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-live-streaming/33563/roeselare-vs-lierse-sk’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-5p84frs’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5dmvv14′]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – Lierse SK (2-0)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-51nlgew’]

[/av_progress]

Nermin Zolotic: “De eerste hindernis van het tweeluik thuiswedstrijden tegen Lierse SK en Union Saint-Gilloise is alvast genomen. Een erg belangrijke zege, na enkele mindere wedstrijden van ons. Het liep niet zoals het zou moeten lopen en onze prestaties waren ondermaats. Een van de sterktes van deze groep is om het verleden achter ons te laten en vooruit te kijken. Dat is dus ook wat we vandaag hebben gedaan.”

“Al vrij vroeg in de wedstrijd lukte mij een doelpunt uit een hoekschop. Mijn tweede doelpunt in de competitie. Uiteraard ben ik er uiterst tevreden mee! Ik hoop oprecht dat ik nog een aantal keer de weg naar de netten kan vinden! Dankzij dat vroege doelpunt zaten we eigenlijk de rest van de wedstrijd op rozen. De zege kwam nooit meer in gevaar, mede dankzij het tweede doelpunt voor de rust.”

“We hebben deze week een aantal keer de standaardsituaties aan bod laten komen op training. Het geeft heel wat vertrouwen als we daar dan ook effectief uit scoren. De komst van Dennis Van Wijk heeft deze groep vernieuwde energie gebracht. We winnen met 2-0 en ik hoop dat we die trend kunnen verderzetten.”

“We zullen nu ons uiterste best doen om ook tegen Union Saint-Gilloise te winnen, komende zondag, en misschien zijn we dan wel vertrokken voor een reeksje?”

 

Thibaut Van Acker: “We begonnen de wedstrijd met de intentie om de drie punten thuis te houden en daar zijn we ook in geslaagd. De overwinning is eigenlijk nooit in gedrang gekomen. Iedereen heeft zijn job naar behoren gedaan, maar we beseffen ook dat we nog een stuk beter kunnen. Dat komt wel, we werken daar nu naar toe op training, maar we zijn uiteraard geen wereldploeg. We zijn geen FC Barcelona die tiki-takavoetbal zal spelen. De mensen mogen kritisch zijn, maar voor ons was het belangrijkste om nu de drie punten te nemen. Het resultaat telt, zeker aangezien we een goede zaak doen met deze zege.”

“Twee doelpunten uit stilstaande fases? Echt een verrassing kan dit niet zijn. Vorig jaar waren we ook al gevaarlijk op alle standaardsituaties. We moeten die benutten en blijven benutten. Het is mooi meegenomen dat we er vandaag twee keer uit scoren.”

“Wat deze zege met ons klassement doet? Geen idee. De focus ligt nu al op zondag. We zullen rap opnieuw op het veld staan. Thuis tegen Union Saint-Gilloise zullen we opnieuw proberen om de drie punten binnen te slepen. Pas als we die wedstrijd winnend kunnen afsluiten, zullen we voorzichtig eens naar het klassement gluren.”

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-4d6x2e0′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KSV Roeselare – Lierse SK’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3yldqpk’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=3ydEuA5Sgpw’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-3fglcyg’]

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-36pvml4′]
[av_progress_bar title=’Reacties KSVR-TV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2ewc8rc’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=wF3IWKPVfbo’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-27jp2d4′]

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1r3nmew’]
[av_progress_bar title=’Reactie Wils en Vanderbiest op ProximusTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-14wuc2g’]

[/av_progress]

Proximus TV haalde na de wedstrijd speler Thomas Wils en trainer Fred Vanderbiest voor de microfoon. Hun relaas kan je hier bekijken:

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=Y6i91vghzww’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-k1jfso’]