KSV Roeselare zit in de hoek waar klappen vallen. Een onuitgegeven elftal slikte op bezoek bij OH Leuven al snel een tegendoelpunt na een individuele fout, waardoor wit-zwart opnieuw achter de feiten moest hollen. Eindstand aan Den Dreef werd 2-0 (klik hier voor het wedstrijdverslag). Na de partij vonden we Davy Brouwers en Wouter Biebauw bereid om een korte reactie te geven op de nederlaag. Trainer ad-interim Tom Colpaert sprak nog een laatste keer de pers toe op de persconferentie, geflankeerd door de Engelsman Nigel Pearson.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-live-streaming/33557/oh-leuven-vs-roeselare’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-337s0ly’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-2nkdiuu’]
[av_progress_bar title=’Reacties na OH Leuven – KSV Roeselare (2-0)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-20qa6ra’]

[/av_progress]

Davy Brouwers: “Alweer geen goed resultaat. We zitten in een dip en geraken er maar niet uit. Nochtans proberen we wel, maar het lukt vooralsnog niet. Zoals vandaag… Het zit echt in de kleine dingen. Tel daar nog eens bij dat de scheidsrechterlijke beslissingen de laatste weken niet in ons voordeel zijn en dan weet je dat het moeilijk wordt. Ook vandaag was dit het geval. In de eerste helft ging ik alleen op de doelman af, ik kon vrij schieten, maar een verdediger van OH Leuven komt in mijn rug, raakt mij en verhindert mijn schot, waardoor ik de bal niet goed raakte. Daar had de bal eigenlijk al op de stip gemoeten. Ook op het einde van de tweede helft was er een dubieuze strafschopfase, waarbij de bal de hand of arm van een verdediger van de thuisploeg raakte in de zestien. In plaats van de 1-1 viel vrijwel meteen daarna de 2-0 op een tegenaanval.”

“We slikken ook veel te gemakkelijk een tegendoelpunt… De eerste had vandaag gewoon echt niet mogen vallen. Een individuele fout van Carlo (Damman, nvdr.) werd meteen afgestraft. Geen verwijt aan hem, maar het is een voorbeeld van de kleine dingen die niet mee zitten. We zitten in de hoek waar klappen vallen.”

“Met twee thuiswedstrijden voor de boeg (donderdag komt Lierse SK op bezoek, zondag ontvangen we R. Union Saint-Gilloise, nvdr.) is het nu van moeten. We hebben de ambitie om mee te doen bovenin het klassement, maar lieten het vandaag afweten waardoor OH Leuven boven ons springt. We zullen in de komende partijen alles op alles moeten zetten en door elkaar voor het vuur moeten gaan om punten te pakken. De laatste weken hebben we veel te vaak zwaar verloren en dat begint door te wegen op de groep. We moeten ons dringend herpakken, we kunnen niet anders. Tijd om de kopjes nog maar eens bij elkaar te steken en vooruit te kijken.”

Wouter Biebauw: “We wisten op voorhand dat het geen evidentie zou zijn om op Leuven punten te rapen. Als je alleen nog maar naar de namen van de tegenstander kijkt, dan weet je dat het een stevige ploeg is. We zijn naar hier gekomen met een idee en een plan en bijna leverde ons dat ook een punt op. We hebben ervoor gekozen om een stevig blok neer te zetten en eerlijk… Ik vond dat we dat al bij al nog goed gedaan hebben. De voorbije weken kwam de tegenstander vaak verschillende keren alleen voor mijn neus te staan en werden we gepakt op stilstaande fases. Dat is vandaag niet gebeurd, dus dat zijn positieve tekenen. We hielden alles onder controle en OH Leuven vond niet veel oplossingen.”

“Helaas zat het spelverloop ons niet mee. Door een individuele fout kwamen we op achterstand, maar dat zullen we Carlo (Damman, nvdr.) niet aanrekenen. Iedereen maakt al eens een foutje en jammer genoeg werd dit vandaag meteen afgestraft. We nemen hem dat echter niet kwalijk, want onze nederlaag is een collectief falen, niet van één speler. We verdienden ook een strafschop op het einde, maar in plaats van de gelijkmaker, slikten we nog een tweede doelpunt.”

“Met Dennis Van Wijk hebben we vanaf vandaag (maandag, nvdr.) een nieuwe stuurman op het trainingsveld. Het zal aan iedere speler zijn om hard te werken en zich te tonen aan de coach. Ik heb in mijn carrière al drie jaar met Dennis gespeeld in Roeselare, waarvan twee jaar in tweede klasse en het jaar na de promotie in eerste klasse, en kijk vol goeie herinneringen terug op die periode. Het is voor mij echt een blij weerzien. Ik hoop dat die glorieperiode nog eens terug komt naar Schiervelde.”

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1u3cxp2′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na OH Leuven – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-1clowba’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=2JtR_TKn2zw’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-iy6onq’]