Niet meteen de meest dankbare wedstrijd om in te debuteren, maar afgelopen weekend tegen Beerschot-Wilrijk (5-0 – klik hier voor het wedstrijdverslag) mocht middenvelder Jiajun Xu (29/05/1995) zijn eerste speelminuten verzamelen in de hoofdmacht van KSV Roeselare. De 22-jarige Chinees miste het begin van het seizoen door een blessure, maar hoopt dit seizoen nog een aantal keer zijn kunnen te tonen bij wit-zwart.

Jiajun Xu: “De partij tegen Beerschot-Wilrijk was voor mij een wedstrijd om nooit meer te vergeten. Helaas om twee redenen. Het was niet fijn om zo zwaar te verliezen en teleurstelling was bij mij – net zoals bij de rest van de ploeg – het overheersende gevoel. Toch zal ik deze wedstrijd ook blijven onthouden omdat het mijn eerste speelminuten waren op dit niveau. Het was fijn om met de jongens waar ik dagelijks mee train tussen de lijnen te verschijnen. Of ik tevreden ben over mijn prestatie? Ook hier moet ik met twee woorden spreken. Voetbal is en blijft een ploegsport en een overwinning was uiteraard leuker geweest. Toch neem ik ook enkele positieve zaken mee uit mijn wedstrijd. Ik heb geprobeerd om mijn mannetje te staan en ben de bal niet verloren aan een tegenstander.”

“We moeten trouwens niet al te lang blijven stilstaan bij de nederlaag. De trainer wees ons er in de kleedkamer al op om positief te blijven en keihard verder te werken. We moeten dit als een waarschuwing zien en hebben geen nood aan negatieve energie op het veld. Deze nederlaag is geen drama voor de club. Het komt er voor ons vooral op aan om onze positie in het klassement vast te houden en in de toekomst dergelijke verlieswedstrijden te vermijden.”

“Ik ben intussen een kleine vier maanden in BelgiĆ« en verschijn dagelijks op het trainingsveld met de A-kern. Ik ben hier samen met mijn landgenoten goed ontvangen op de club en we worden vlot opgenomen in de spelersgroep. Ik kan een aardig woordje Engels en dat komt de integratie zeker ten goede. Dat het een tijdje duurde vooraleer ik mijn opwachting kon maken bij de hoofdmacht? Ik kampte in het begin van het seizoen moet een vervelende blessure en miste daardoor een stuk van de voorbereiding. Daarna speelde ik met de beloften en afgelopen weekend voor het eerst met de grote jongens. Hopelijk niet de laatste keer. Ik hoop dat er nog heel wat minuten mogen volgen en dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het succes van deze club.”