Wedstrijdverslag

Met een nul op zes en 0-9-doelsaldo van de twee vorige ontmoetingen op de rekening had KSVR iets goed te maken tegen de eerste periodekampioen. Wieser en Godwin kwamen in de ploeg ten nadele van Dufour en Brouwers. Bij de thuisploeg ontbraken sterkhouders Losada en Messoudi.

Het eerste kansje was voor wit-zwart na balverlies bij de thuisploeg. Godwin mikte te zacht in de handen van Romo. Aan de overkant was het meteen raak toen François zomaar de linkerflank kon afdweilen en via een tussenstation op rechts Dom vond, die maar voor het inleggen had. Na nog geen vijf minuten was het dit keer dus al 1-0. Even later ei zo na 2-0 op corner, maar de bal ging naast het doel van Biebauw.

Wit-zwart dus al heel vroeg op achtervolgen aangewezen. Het had redelijk veel balbezit, maar Romo bedreigen was een ander paar mouwen. Het gevaarlijkste moment was nog een schot van Cornet dat afweek op een thuisverdediger en over het doel ging. Verder ging er een stuk meer dreiging uit van de thuisploeg, echter ook zonder levensgrote kansen. Biebauw moest toch met een prima redding uitpakken op een pegel van François.

KSVR kwam niet meer verder dan enkele kopballetjes van Cornet en moest na de rust op zoek naar aanvallende power.

De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamers en ging op zoek naar de 2-0. Maes mikte een paar keer nipt naast. Zoals voorheen slaagde wit-zwart er ondertussen nauwelijks in om enig gevaar te creëren.

Halfweg de tweede helft vierde de Chinees Bin zijn debuut voor KSVR, dat nu wel meer richting doel van Romo begon op te rukken maar onmondig bleef. De thuisploeg verzuimde ondertussen wel om de klus af te maken, zodat de spanning toch enigszins in de partij bleef. Debezoekers slaagden er in 90 minuten echter niet in om ook maar één open doelkans bij elkaar te voetballen. Alweer onderuit tegen Beerschot dus en na 270 minuten nog geen enkel doelpunt.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten5′ Dom (1-0)
KFCO Beerschot WilrijkRomo, Prychynenko, Swinkels, Dom, Van Hyfte, Merlo (76′ Essikal), De Jonghe, Maes, Pietermaat, François (90′ Ekangamene) en Hoffer
KSV RoeselareBiebauw, Damman (68′ Bin), Schmisser, Lemoine, Grisez, Godwin, Van Acker, Wieser (74′ Samyn), Seoudi, Lecomte en Cornet (66′ Maletic)
Gele kaartenVan Hyfte (B), Van Acker, Merlo (B), Damman, Grisez, Schmisser
Rode kaarten
ScheidsrechterVanbecelaere

KSVRTV

Geen beelden beschikbaar voor deze wedstrijd