Een schoonheidsprijs heeft KSV Roeselare afgelopen weekend niet gewonnen tegen Union Saint-Gilloise. Het werd in extremis nog 1-2 in het Koning Boudewijnstadion na een laat doelpunt van Mathieu Cornet (klik hier voor het wedstrijdverslag). Een belangrijke zege, want wit-zwart zit in een situatie waarin vooral de punten van tel zijn. Dat was ook de algemene teneur bij Martijn Monteyne en Thibaut Van Acker, die na de wedstrijd het webteam te woord stonden. Op de persconferentie gaven trainers Dennis van Wijk en Marc Grosjean hun analyse van de partij.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/17457/union-saint-gilloise-roeselare’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-2x30iom’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-2k4noja’]
[av_progress_bar title=’Reacties na Union Saint-Gilloise – KSV Roeselare (1-2)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-866iwm’]

[/av_progress]

Martijn Monteyne: “Ontlading overheerst! Op Union is het altijd moeilijk spelen en om hier dan drie punten te rapen… Dat doet deugd. We zitten immers in een fase waarin alleen de punten tellen voor ons. Dat is ook wat we voor de wedstrijd hadden gezegd. De manier waarop is niet zo van tel. We beseffen de ernst van onze situatie en willen eigenlijk zo snel mogelijk weer naar boven kunnen kijken.”

“Het klopt dat we wat extra zekerheid hadden ingebouwd, maar dat kwam vooral omdat we de laatste weken vier keer verloren hadden. Op zo’n moment sluipt er wat onzekerheid in de ploeg. Nochtans, de organisatie stond goed en we voelden dat er vandaag wel iets in zat. We zijn er in extremis in geslaagd om de drie punten binnen te halen, een mooie beloning voor het harde werk in de winterstop. We hebben immers zwaar getraind en niet veel vrije tijd gehad. We kunnen dus echt tevreden zijn met deze zege.”

“Het deed me trouwens heel wat deugd om er weer tussen te lopen. In het voetbal zeggen ze altijd dat je vroeg of laat je kans wel krijgt… Ik heb de indruk dat ik deze dan ook naar behoren heb ingevuld, maar we zullen zien of dat gevolg krijgt de komende weken. Te beginnen met volgende week op Westerlo. We kunnen met iets minder druk en meer positivisme naar die verplaatsing uitkijken dankzij onze zege tegen Union. Wie weet slagen we er daar ook in om iets te rapen?”

Thibaut Van Acker: “Na vier nederlagen op rij met de nodige dosis pech en wedstrijden waarin we er niet in slaagden om onze momenten te grijpen, kregen we nu wel loon naar werken. We lieten de bal bewust aan Union en wachtten rustig onze kansen af. Vooraf hadden we duidelijk gezegd dat een punt voldoende was, maar drie punten zijn uiteraard des te beter. We speelden goed in blok en hebben onze mogelijkheden met beide handen gegrepen. We hadden zelfs nog wat gevaarlijker kunnen zijn in de omschakeling, mits wat meer geloof.”

“Het is niet fijn om meer naar beneden te moeten kijken dan naar boven. Ieder punt is dus welgekomen. Dankzij deze driepunter kunnen we weer wat adem halen. Willen we terug in de top vier geraken, zijn het trouwens dergelijke overwinningen die we nodig hebben. Op fysieke kracht. Daarom hebben we in de winterstop heel hard getraind. We kregen drie dagen platte rust, twee dagen een individueel programma en meteen erna gingen we weer aan het trainen. Lange trainingen van 2 uur tot 2 uur en 40 minuten.”

“Als we het volgende week op Westerlo aanpakken zoals vandaag, met nog wat extra gevaar op de counter, dan kunnen we nog iets betekenen dit seizoen.”

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1fkmdqu’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na Union Saint-Gilloise – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-17iskgm’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=SwoXhfNgl1Q’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-tibzli’]