[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=_nUX5oamfqs’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Met deze stadionactie hopen we minstens één darmkanker te stoppen!

De vzw Stop Darmkanker tracht via diverse kanalen iedereen bewust te maken van het belang van vroegtijdig opsporen van darmkanker.

Wist je dat:

  • 1 op 20 Belgen ooit geconfronteerd wordt met darmkanker?
  • Iedere dag 9 Belgische families een dierbare verliezen aan darmkanker?
  • Iedere dag 23 Belgen te horen krijgen dat ze darmkanker hebben?
  • Eén op 7 jonger is dan 50 jaar. • Maart de Internationale darmkankermaand is?
  • Het blauwe lintje symbool is voor de strijd tegen darmkanker?

Het goede nieuws is dat als darmkanker vroegtijdig ontdekt wordt, men méér dan 90% kans op genezing heeft. Jammer genoeg gebeurt dit nog veel te weinig! Een eenvoudige test van de stoelgang kan veel levens redden, leed vermijden en kosten besparen. Het is echt poepsimpel.

De kennis over dit onderwerp is nog steeds ontoereikend. Door méér informatie en méér voorlichting moet darmkanker op termijn een zeldzame ziekte worden.

De komende 2 speeldagen (16-18 febr en 23-25 febr) zetten de ploegen van de Proximus League en Jupiler Pro League de deuren wijd open voor de organisatie “Stop Darmkanker”. Met de campagne “Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker” willen we de aandacht vestigen op deze ziekte en het belang van screening en preventie. De campagne wordt vrijdagavond 16 februari afgetrapt op Stayen voor de wedstrijd STVV-RSC Anderlecht en op het Lisp voor de wedstrijd Lierse SK – KSV Roeselare.

Dr. Luc Colemont, maagdarmspecialist en drijvende kracht van de vzw Stop Darmkanker: “Als we in ieder stadion één darmkanker kunnen stoppen, is ons opzet méér dan geslaagd. Dan kunnen we 24 families in België gelukkig maken en heel wat ellende besparen. Het heeft ons enorm plezier gedaan dat alle clubs enthousiast onze actie zullen ondersteunen.”

Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League “Darmkanker spaart niemand. De cijfers én verhalen bewijzen het. Toch is er een grote kans op genezing, als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt. We vinden het daarom met al onze clubs erg belangrijk om samen met “Stop Darmkanker” deze boodschap te verspreiden.

Ook de partners van de Pro League zullen de campagne mee ondersteunen. Media en journalisten kunnen een belangrijke bondgenoot zijn. Hoe meer aandacht deze actie krijgt, hoe meer darmkankers kunnen gestopt worden.

#samensterk #tousensemble

www.stopdarmkanker.be

Facebook : Stopdarmkanker.be

Twitter : @StopDarmkanker
[/av_textblock]