K Lierse SK – KSV Roeselare

Vrijdag 16 februari 2018 | 20u30
Herman Vanderpoortenstadion | Lier
MD27 | Proximus League

[poll id=”2″]

Vrijdag om 20.30 uur speelt KSVR op verplaatsing naar K. Lierse SK voor de 27ste en voorlaatste speeldag van de Proximus League 2017-2018. Dit duel wordt gespeeld in het Herman Vanderpoortenstadion ‘Lisp’ te Lier en het duel zal op gang worden gefloten door Jasper Vergoote, bijgestaan door Christophe BaillieulNick Senecaut en 4de official Jordy Vermeire. De jongens uit de provincie Antwerpen eindigden vorig seizoen nog op de eerste plaats in 1B, maar konden geen van beide periodekampioenschappen winnen en waren daardoor veroordeeld tot Play Off 2 (poule A). Daar eindigden de ‘Pallieters’ dan op de laatste plaats met 10 punten uit 10 wedstrijden. Nu spelen de geel-zwarten opnieuw in 1B en staan daar na 26 speeldagen op de 4de plaats met 38 punten en al minstens zeker van een nieuw plaatsje in Play Off 2. Vorig seizoen eindigde het duel op het Lisp tijdens de laatste speeldag op 1-1. Afgelopen weekend werd er door de jongens uit de grensstreek met de Kempen nog met 0-1 verloren tegen OH Leuven, wat de kansen op winst in het tweede periodekampioenschap serieus heeft gehypothekeerd. Dit duel is voor Esvee belangrijk om nog de nodige punten te sprokkelen voor de aanvang van Play Off 3;

K Lierse SK
Selectie Frans, Buyens, Elgabas, Allach, Laurent, Buysens, Yakubu, Bourdin, Weuts, Wils, Badibanga, Joachim, De Busser, Binst, Goris, Rakovsky, Ntambwe, Janssens en Yagan.
Geblesseerd Camargo, Diarra en Vinc
Geschorst Niemand
KSV Roeselare
Selectie Biebauw,, Aw, Schmisser, Van Acker, Brouwers, Seoudi, Lecomte, Maletic, Godwin, Damman, Zolotic, Zout, Grisez, Samyn, Cerigioni, Van Cauwenberghe, Bochet, Dufour, Wieser, De Winter
Geblesseerd Monteyne PJ, Lépicier, Cornet, Lemoine
Geschorst Niemand
Extra Schmisser, Seoudi, Damman, Zolotic en Cerigioni staan op één gele kaart van één speeldag schorsing. Van Acker krijgt bij een volgende gele kaart twee speeldagen op de strafbank opgelegd.

REFEREES
Referee Jasper Vergoote
Assistent Referee Christophe  Baillieul
Assistent Referee Nick Senecaut
4th Official Jordy Vermeire

Het is de eerste wedstrijd van KSV Roeselare waar ref Vergoote aan de leiding zal staan. Eerder dit seizoen floot de 26-jarige negen wedstrijden in de Proximus League. Hij trok 29 gele kaarten, geen enkele rode, en floot één strafschop.

HEAD TO HEAD STATS
K Lierse SK KSV Roeselare
Algemeen Klassement 4de met 38 punten 5de met 31 punten
Eerste periode 5de met 17 punten 4de met 21 punten
Tweede periode 2de met 21 punten 8ste met 10 punten
Doelpunten gemaakt 33 23
Doelpunten tegen 44 41
Topscorer Yagan (8) Cornet (5)
Meest aantal minuten Bourdin (2164’/2340′) Biebauw (2340’/2340′)