[av_image src=’http://www.ksvroeselare.be/wp-content/uploads/2018/04/slider_20180418.jpg’ attachment=’12620′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Gisteren vond in Roeselare het nationaal tornooi van de Belgian Homeless Cup plaats. Een van de trotse deelnemers was KSV Roeselare. Wij stonden gisteren op de eerste rij. Het relaas van een zonnige dag kan je hieronder terugvinden;

De klok tikt net half tien weg. Op het Kerelsplein neemt de drukte stilaan toe. Samen met een stevige ochtendzon verschijnen de deelnemende ploegen op het het nationaal tornooi van de Homeless Cup. Aan enthousiasme is er alvast bij niemand gebrek. Terwijl de eerste spelers aan hun opwarming beginnen verschijnen er overal vrijwilligers met op hun t-shirt de slogan ‘Courage Above All’. Een slogan die meteen ook symbool staat voor wat zich de rest van de dag zal afspelen onder de Roeselaarse hemel.

Voor wie de eerste maal kennis maakt met de Belgian Homeless Cup is het meteen duidelijk. Het winnen van wedstrijden is geen doel op zich. Na iedere fout, na iedere wedstrijd, bij ieder terugzien is elkaar een hand geven hier een standaard.

Net voor het middagmaal mag KSV Roeselare het als thuisploeg opnemen tegen Club Brugge KV in een ware galamatch. Langs de lijn zien we heel wat werknemers van Zorgbedrijf Roeselare opdagen. Mensen waarmee de spelers vaak negatieve contacten hebben, komen hier tijdens hun middagpauze voor hen supporteren. Een beeld, een moment die het eigenlijk allemaal omvat. #oltegoare en #skoereanskoere zijn niet zomaar slogans gebleven. Net als dat handgeshake zijn beide slogans een levens- en werkingsstandaard geworden onder de spelers en medewerkers rondom het Homeless Team van KSV Roeselare. Samen er voor gaan en elkaar een schouder bieden. Onder de vele aanmoedigingen helt de puntenweegschaal in het voordeel van Roeselare. Het gevoel van ‘beter zijn’ blijft echter afwezig. Het gevoel van trots dat #skoereanskoere even luider klinkt dan #nosweatnoglory nam de plaats maar al te graag in.

Iets na 16u eindigt de dag met een slotceremonie. Een dag waarin de slogan ‘Courage Above All’ de overwinnaar was. Koerage (zoals we hier in Roeselare zeggen) verdeeld in de rugzak van alle spelers onder de vorm van een heel mooie herinnering, hoop en het even kunnen vergeten van alle zorgen. Koerage in het hart van alle vrijwilligers die zagen dat we echt iets voor elkaar kunnen betekenen en alle inspanningen lonen en koerage voor alle aanwezigen die vanaf gisteren zeker weten dat voor een warme dag de zon eigenlijk niet aanwezig hoeft te zijn.
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]


[/av_textblock]