Wedstrijdverslag

KSVR wilde een thuisoverwinning (en dus ook thuisgoals) in play-off 3 en dus weinig of geen experimenten in de opstelling voor de slotwedstrijd, net als bij de bezoekers, die hier de laatste keer met 1-4 kwamen winnen.

Beide ploegen begonnen met de wil om er iets moois van de maken. De Winter moest als eerste doelman aan het werk op een lage schuiver van een Unionist. KSVR reageerde met een schot van Maletic in de handen van Saussez. Een misser van diezelfde Saussez leidde nog voor de tiende minuut het openingsdoelpunt in. De Brusselse doelman schoot de bal pardoes in de voeten van Raphael Lecomte, die dankbaar aanvaardde en de 1-0 op het bord knalde. De vijfde goal van de Roeselaarse kapitein meteen, die daarmee op gelijke hoogte kwam van Cornet.

Na dit vroege doelpunt duurde het vrij lang voor er nog echte kansen kwamen. Veel goede bedoelingen langs beide zijden, maar telkens liep er wel iets mis. Met 1-0 naar de kleedkamers dus.

Na de rust poogde KSVR onmiddellijk hoog druk te zetten om zo meer gevaar te kunnen creëren. Van Acker nam een bal in één tijd op de slof en mikte hoog over. Aan de overzijde kopte Martens van dichtbij over. Na een mooie actie van Lecomte besloot de vrijgespeelde Maletic in het zijnet. Even later kreeg Van Acker de bal op aangeven van Cerigioni niet voldoende onder controle. Enkele kansjes op een verdubbeling van de voorsprong dus, maar de efficiëntie ontbrak.

Dik vijf minuten voor tijd ontsnapte wit-zwart aan de gelijkmaker toen Martens op hoekschop op de paal kopte. De enige thuiszege en de winst in play-off 3 bleven dus overeind.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten9′ Lecomte (1-0)
KSV RoeselareDe Winter, M. Monteyne, Lépicier, Kompany, Borry, Lecomte, Van Acker, Zolotic, Aw (46′ Dufour), Maletic (75′ Cerigioni) en Godwin (82′ Kargbo)
R. Union Saint-GilloiseSaussez, Perdichizzi, Kis, Tabekou (82′ Mboko), Ferber (72′ Vercauteren), Da Silva, Morren, Martens (88′ Hermansson), Massengo, El Banouhi en Peyre
Gele kaartenLecomte, Martens (U), El Banouhi (U)
Rode kaarten
ScheidsrechterVan Damme

KSVRTV