Wedstrijdverslag

In vergelijking met vorige week tegen AFC Tubize wijzigde trainer Jordi Condom zijn elftal slechts op één plaats. Van Acker kwam terug uit schorsing en verscheen meteen weer in de basis, terwijl Brouwers de selectie niet haalde. ‘Zout’ had zijn interlandverplichtingen vervuld en nam plaats op de bank.

Terwijl een dapper zonnetje tevoorschijn kwam boven het Koning Boudewijnstadion, nam KSV Roeselare de openingsfase voor zijn rekening. Het eiste de bal op, speelde enkele keren goed rond en probeerde vooruit te voetballen. Het balbezit leverde ook vrijwel meteen een eerste voorzichtige poging op, toen Dufour van net buiten de zestien de bal naast het doel schoot. Een verraderlijke bal van Van Acker werd door de thuisdoelman in hoekschop geduwd.

Halverwege de eerste helft bleef het gevaar van de bezoekers komen. Hoewel de aanvallende spelers elkaar niet leken te vinden, was een redding van Saussez nodig toen een hoekschop van Lecomte (na een ingestudeerd nummertje met Grisez) op de slof werd genomen door Zolotic. Aan de overzijde kwam het eerste gevaar van de voet van Tabekou, die van dichtbij op Biebauw besloot. Diezelfde Biebauw greep zich naar de haren, toen Godwin alleen voor de thuisdoelman belandde, maar hij de bal niet tegen de touwen kreeg. Ook in een daaropvolgende fase koos Cerigioni voor een schot, terwijl Van Acker de weg naar doel vrij had. Diezelfde Godwin deed ook trainer Jordi Condom uit zijn dak gaan, toen hij even later van dichtbij onbegrijpelijk over schoot. 0-0 aan de rust, maar een hoopvolle prestatie van wit-zwart in de eerste helft.

De tweede helft begon met een dot van een kans voor Godwin, die het doelhout van dichtbij raakte. De rebound werd door miscommunicatie van Cerigioni, Van Acker en Lecomte niet opgepikt. Aan de overzijde passeerde Kabasele Schmisser, maar hield Biebauw met een tijgersprong zijn netten schoon. Beide ploegen probeerden nu de bal op te eisen, maar slaagden er niet in om gevaar te creëren. Tot Cerigioni profiteerde van een misstap in de verdediging en alleen op doel afstevende. Een sterk keepende Saussez hield echter zijn ploeg overeind.

Helemaal onbegrijpelijk werd het toen Godwin de ingevallen Cornet vrijspeelde voor doel, maar opnieuw Saussez niet gepasseerd werd. Uitstel van executie, want een minuut later kwam de oververdiende voorsprong van het hoofd van Schmisser. 0-1, meteen ook de eindstand van de wedstrijd.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten78′ Schmisser (0-1)
Union Saint-GilloiseSaussez, El Banouhi, Neels, Perdichizzi, Kis, Massengo, Houdret, Tabekou (66′ Luvumbu), Da Silva, Vercauteren (59′ Morren) en Kabasele
KSV RoeselareBiebauw, Damman, Schmisser, F. Kompany, Grisez, Zolotic, Van Acker, Lecomte, Dufour (90′ Gravenberch), Godwin (86′ Maletic) en Cerigioni (69′ Cornet)
Gele kaarten44′ Dufour
Rode kaarten
ScheidsrechterLothar D’Hondt

KSVRTV

Nog geen beelden beschikbaar voor deze wedstrijd