Wedstrijdverslag

De eerste oefenwedstrijd van de nieuwe campagne was er meteen één tegen een echte klepper, veelvoudig landskampioen RSC Anderlecht. Bij KSVR startten naast zeven oude bekenden ook nieuwkomers Kocabas, Yagan en Camargo en tester Peralta. Bij de bezoekers verschenen heel wat jongeren aan de snikhete aftrap.

De wedstrijd startte met enige vertraging. Na net geen tien minuten was de eerste kans voor KSVR. Boeckx kon de schuiver van Van Acker onschadelijk maken. Bij Anderlecht was het even later wel onmiddellijk raak toen Vranjes een assist van Adzic van dichtbij kon verzilveren. Nog even later gleed Appiah een nieuwe bezoekende kans net naast het doel van Biebauw.

KSVR speelde de bal goed rond en liet zich zeker niet onbetuigd. Na een mooie actie van Yagan op links strandde het schot van Peralta op een verdediger. Aan de overkant volgden nog een aantal mogelijkheden, maar de Anderlechtspitsen kregen die niet voorbij Biebauw. Met 0-1 naar de kleedkamers dus.

Na de rust bij wit-zwart een compleet nieuw elftal en bij Anderlecht zo goed als compleet. Ook nu weer combineerden beide teams aardig langs de grond. Na een kwartier klom wit-zwart zelfs op gelijke hoogte na mooi voorbereidend werk van Lépicier en Van Acker en dito afronding door Emile Samyn. Net voor de drankpauze mikte KSVR-tester Kogon hoog over.

Na die drankpauze ging Anderlecht steviger drukken, met nu onder andere Trebel tussen de lijnen. De thuisverdediging hield echter stand en aan de overzijde moest De Jong zelfs nog een vrijschop van Van der Weg van onder de lat halen. Een mooie en leerrijke eerste oefenpot dus voor wit-zwart!

Wedstrijdgegevens

Doelpunten13′ Vranjes (0-1), 61′ Samyn (1-1)
KSV RoeselareBiebauw (46’ De Winter), Camargo (46’ Kargbo), Kocabas (46’ Schmisser), Kompany (46’ Gravenberch), Borry (46’ van der Weg), Zolotic (68’ Devos), Dufour (46’ Lépicier), Van Acker (68’ Ballegeer), Godwin (46’ Samyn), Peralta (46’ Kogon) en Yagan (46’ Cornet)
RSC AnderlechtBoeckx (68’ de Jong), Appiah (46’ Sowah), Vranjes (46’ Bornauw), Dante (68’ Milic), Delcroix (68’ Makarenko), Saief (46’ Morioka), Gerkens (46’ Sambi-Lokonga), Kayembe (68’ Trebel), Abazaj (46’ Amuzu), Adzic (46’ Bakkali) en Santini (68’ Dimata).
Gele kaartenSamyn, Ballegeer, Sowah (A)
Rode kaarten/
ScheidsrechterD’hondt
Foto’s