De tweede oefenpartij begon snedig, met twee teams die voor de aanval kozen. Het eerste gevaar kwam via thuisspeler Godwin, wiens goeie schot in corner gedevieerd werd. Aan de overkant redde Biebauw een schuiver van Ajagun, waarna Ouali te lang talmde op de rebound. Fout inspelen van Gravenberch leidde even later tot een nieuwe kans, en weer toonde Biebauw zich paraat op de poging van opnieuw Ajagun.

Ook KSVR liet zich niet onbetuigd en toen een schot van Kargbo afweek op de voet van Kagelmacher moest Kaminski de bal uit de hoek ranselen. Even later kon Saviour Godwin Kortrijks balverlies uitbuiten om de 1-0 onder Kaminski door te schuiven. Godwin voelde zich prima in zijn sas, en zette een aanval op waarbij Samyn uiteindelijk van dichtbij op de vuisten van Kaminski besloot. Op doorsteekpas van Zolotic dook Samyn even later in de rug van Lepoint op, maar Kaminski kon zijn ploeg opnieuw van een grotere achterstand behoeden. Wat hij nauwelijks twee minuten later nog eens moest doen, alweer op poging van Samyn. Een dominante Roeselaarse periode dus, die met slechts één doelpunt beloond werd.

Kort voor de rust haalde Van Acker nog eens hard uit, Kaminski redde opnieuw. 1-0 dus na een eerste helft waarin KSVR duidelijk de betere ploeg was.

Onmiddellijk na de rust werd het 2-0 toen een voorzet van Borry afschampte op Yagan en zo aan de tweede paal een binnentikker werd voor Mathieu Cornet. Dat dachten toch alle aanwezigen, maar de VAR, die Schiervelde als oefenterrein uitverkoren had, greep in en liet het doelpunt afkeuren wegens buitenspel. Toch geen verdubbeling van de voorsprong dus. Even later pegelde Van Acker op de paal. Aan de overkant moest Van Cauwenberge ingrijpen op een snelle uitbraak van Atal.

Het spel bleef goed op en neergaan. Kortrijk leek nu, met onder andere de inbreng van kersverse aanwinst Mboyo, iets meer druk uit te voeren, maar toch was de volgende grote kans opnieuw voor de thuisploeg toen Cornet nogal onbesuisd over knalde. Ook Mboyo zag een goal afgekeurd wegens buitenspel.

Na een forse tackle van Borry op Atal en een nog forsere reactie van Atal gingen de popjes even aan het dansen. Ref Van Damme bedacht beide kemphanen met een gele kaart. KSVR-trainer Condom had ondertussen vijf piepjonge beloften in de strijd gegooid. Kortrijkinvaller Gantois miste nog een wenkende kans op de gelijkmaker. In de blessuretijd incasseerde het jonge KSVR toch nog een treffer toen Stojanovic een voorzet van Azouni onhoudbaar in de hoek kopte. 1-1 dus na een pittige en best aangename oefenpot.

Doelpunten: 20′ Godwin (1-0), 90′ Stojanovic (1-1)
KSV Roeselare: Biebauw (46′ Van Cauwenberge), Kargbo (75′ Devos), Gravenberch (46′ Schmisser), Kompany (46′ Kocabas), van der Weg (46′ Borry), Zolotic (75′ Ballegeer), Van Acker, Dufour (75′ Carels), Yagan (75′ Verlinde), Samyn (85′ Holvoet) en Godwin (76′ Cornet)
KV Kortrijk: Kaminski (46′ Bruzzese), Hoxha (64′ Rolland), Lepoint, Kagelmacher, D’Haene, Attal (79′ Gantois), Van Der Bruggen, Ajagun (64′ Stojanovic), Azouni, Ouali (64′ Touali) en Chevalier (64′ Mboyo)
Scheidsrechter: Van Damme
Gele kaarten: Ouali (K), Atal (K), Borry

FOTO’S