KSV Roeselare – YR KV Mechelen

Zaterdag 11 augustus 2018 | 17u00
MD02 | Proximus League
Schiervelde | Roeselare

Ook Schiervelde opent straks zijn deuren voor het nieuwe seizoen. Met de komst van YR KV Mechelen krijgen we meteen de titelfavoriet over de vloer, die na het gelijkspel op de openingsspeeldag maar al te graag zijn status wil bevestigen. Het team van Condom Auli daarentegen wil kost wat kost de punten thuishouden en daarmee de weer status van Schiervelde bevestigen. Een mooie affiche dus morgen die ongetwijfeld heel wat spanning met zich zal meebrengen.

Over Mechelen en zijn favorietenrol werd al heel wat inkt gevloeid. Met spelers als De Camargo, Berrier, Kaya,… beschikken ze over heel wat ervaring die iedere week geruggesteund worden de fanatieke geel-rode supporters. Aan Dennis van Wijk, zijn link met Roeselare hoeven we wellicht niet uit te leggen, om zijn pionnen tot een stevig geheel te smeden en zo de terugkeer naar de Jupiler Pro League te bewerkstelligen. De Nederlander moet zondag wel brommen op de tribune. Hij is twee weken geschorst. De honneurs zullen waargenomen door hulptrainers Vanderbiest en Swinnen. Na hun gelijkspel in OH Leuven komen de Maneblussers toch met enige druk naar Schiervelde. Drie punten zijn nodige om de mee te draaien bovenaan het klassement.

Vorige week op Westerlo zagen we een Roeselare met twee gezichten. In de eerste helft kwam het moeilijke aan voetballen toe, maar na de inbreng van De Smet aan de rust nam Esvee de bovenhand. Westerlo moest fysiek het onderspit delven maar na de uitsluiting van Dufour waren het toch nog de Kemphanen die de gelijkmaker van Schmisser teniet deden.

Damman (verder aan het revalideren) en Dufour (geschorst) zijn er niet bij. Daardoor terug geen moeilijke selectiekeuzes voor Condom Auli.

HEADTOHEAD
head-to-head
KSV RoeselareYR KV Mechelen
7de met 0 punten1ste periode3de met 1 punt
/2de periode/
7de met 0 puntenAlgemeen klassement3de met 1 punt
1Doelpunten gemaakt1
2Doelpunten tegen1
0Clean Sheets0
Schmisser (1)Meest aantal doelpuntenCornet (1)
/Meest aantal goalsEngvall (1)
SCHEIDSRECHTERS

Scheidsrechter voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen is Jasper Vergoote. De 26-jarige Vergoote stond vorig weekend aan de leiding van AFC Tubize – KFCO Beerschot Wilrijk. De eerste en enige ontmoeting met deze scheidsrechter was vorig jaar op K. Lierse SK. Toen won KSV Roeselare op het Lisp met 1-2.

 • Jasper Vergoote

  Referee

 • Philippe Vandecauter

  Assistant Referee

 • David Symons

  Assistant Referee

 • Ken Vermeiren

  4th Official

TICKETS

Tickets voor het bezoekersvak (indien nog niet uitverkocht) zijn beschikbaar aan het loket op de wedstrijddag zelf. Hieronder kan je de prijzen terugvinden.

 • Volwassenen: € 15,00 (staanplaats) en € 15,00 (zitplaats)
 • 16 jaar: € 5,00 EUR (staanplaats) en € 5,00 EUR (zitplaats)

Selectie

Biebauw, Borry, Camargo, De Smet, De Winter, Godwin, Gravenberch, Kargbo, Kocabas, Kompany, Lépicier, Samyn, Schmisser, Van Acker, Van Cauwenberghe, van der Weg, Van Kessel, Yagan, Zolotic.

Geblesseerd

Damman (enkel)

Geschorst

Dufour (1/1)