[poll id=”5″]

De route naar het Stade Leburton is één van de meeste gemaakte verplaatsingen van het laatste decennium. Zaterdag doen we die verplaatsing in het huidige kalenderjaar voor de derde keer. Les Sang et Or, dankzij K. Lierse SK toch nog behoed werden van degradatie en tot nog toe de meest attractieve ploeg (afgaande op het aantal doelpunten voor en tegen) staan morgen om 20u30 aan de andere kant van de middenlijn.

AFC Tubize eindigde vorig jaar, ondanks de frisse wind die coach Bracconi liet waaien door de ploeg, op de laatste plaats in de Proximus League. De doelstelling is om het behoud dit seizoen deze keer wel op een sportieve manier te verzekeren. Met een remonte tegen KFCO Beerschot Wilrijk en een gelijkspel op Lommel SK kenden ze een niet onaardig seizoensbegin. Geen grote personeelswissels bij Tubize in het tussenseizoen, maar met Henry hebben ze voorlopig de topschutter in hun rangen. Met vier doelpunten uit twee wedstrijden legt hij nu al een aardig gemiddelde voor.

Eevee tankte vorige week vertrouwen tegen KV Mechelen en pakte met aanvallend voetbal een meer dan verdiend punt. Van Kessel maakte als debutant indruk op het Roeselaarse publiek en bewees al na 5 minuten zijn meerwaarde. In de afgelopen trainingsweek viel er weinig sportief nieuws te rapen. Iedereen, op Damman na, is fit. Dufour keert terug uit schorsing. Van de geselecteerde veldspelers maakte alleen Gravenberch dit seizoen nog geen officiële minuten.

THROWBACK | AFC TUBIZE - KSV ROESELARE
7

Winst

3

Gelijkspel

5

Verlies

19

Doelpunten gemaakt

17

Doelpunten tegen

HEADTOHEAD
head-to-head
AFC TubizeKSV Roeselare
4de met 2 punten1ste periode7de met 1 punt
/2de periode/
4de met 2 puntenAlgemeen klassement7de met 1 punt
5Doelpunten gemaakt3
5Doelpunten tegen4
0Clean Sheets0
Henry (4)Meest aantal doelpuntenVan Kessel, Van Acker, Schmisser (1)
Lippini, Vidémont, Köse, Goudiaby (1)Meest aantal assistsSamyn, De Smet (1)
/Meest aantal minuten/
SCHEIDSRECHTERS

Scheidsrechter voor deze wedstrijd is dhr. Jordy Vermeire. Voor de laatste ontmoeting hoeven we niet ver terug te keren. Op de openingsspeeldag was de Wingenaar ook scheidsrechter. Roeselare verloor toen met 2-1 op Westerlo. Zaterdag zal hij bijgestaan worden door zijn assistenten Nick Senecaut en Lennert Becquet. Vierde man is Quentin Pirard (die ook in Westerlo vierde man was).

 • Jordy Vermeire

  Referee

 • Nick Senecaut

  Assistant Referee

 • Lennert Becquet

  Assistant Referee

 • Quentin Pirard

  4th Official

TICKETS

Tickets voor het bezoekersvak zijn beschikbaar aan het loket in Tubize op de dag zelf. Hieronder kan je de prijzen terugvinden.

 • Volwassenen: € 15,00
 • -12 jaar: € 0,00 EUR
LOCATIE
 • Stade Leburton

 • 01u10 - 01u25

  Geschatte reistijd vanaf Schiervelde

 • Met de bus?

  Alle informatie over de supportersbus kan je hier terugvinden.

Geen verassingen in de selectie van trainer Condom Auli. Buiten Damman (enkel) zijn alle spelers fit.

Selectie

Biebauw, Borry, Camargo, De Smet, De Winter, Dufour, Godwin, Gravenberch, Kocabas, Kompany, Lépicier, Samyn, Schmisser, Van Cauwenberge, Van Acker, van der Weg, van Kessel, Yagan, Zolotic

Geblesseerd

Damman (enkel)

Geschorst

Niemand