Het lijkt maar niet te willen lukken dit seizoen voor KSV Roeselare. Ook tegen rode lantaarn AFC Tubize kwam wit-zwart al snel op achterstand, maar kwam het uiteindelijk nog langszij. In de slotfase van een gesloten tweede helft maakte de thuisploeg het winnende doelpunt, 3-2 (klik hier voor het wedstrijdverslag). Kjetill Borry en Maël Lépicier toonden zich ontgoocheld met het resultaat. Onderaan vind je het videoverslag van de persconferentie met trainers Christian Bracconi (AFC Tubize) en kersvers trainer Victoriano ‘Nano’ Rivas Alvaro.

Klik op onderstaande foto voor een fotoverslag.

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus-sports.be/nl/voetbal/proximus-league/video/20262/afc-tubeke-roeselare’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-330r5cq’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-2g6hdru’]
[av_progress_bar title=’Reacties na AFC Tubize – KSV Roeselare 3-2′ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-23k7n7e’]

[/av_progress]

Kjetill Borry: “Deze nederlaag is echt een drama. De wedstrijd die we niet mochten verliezen, hebben we toch verloren. Tubeke nadert in het klassement tot op één punt. Er zit eigenlijk maar één ding op en dat is dringend punten beginnen pakken. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar kunnen eigenlijk alleen maar de hoofden leegmaken, goed trainen en er de volgende wedstrijd weer vol tegenaan gaan. Een andere optie is er niet.”

“Over de wedstrijd zelf kan ik eigenlijk heel kort zijn. Na twintig minuten staan we al 0-2 in het krijt. Dan beseft iedereen natuurlijk dat het ontzettend moeilijk wordt om er nog iets van te maken, zeker op dit zware veld. We slaagden er uiteindelijk toch in om langszij te komen en krijgen terug een sprankeltje hoop. In de rust denken we nog om erop en erover te gaan, maar dan krijg je die lastige tweede helft met heel weinig kansen aan beide zijden en waarin Tubeke uiteindelijk het winnende doelpunt nog maakt. Dat is zuur.”

“Nochtans was de wedstrijd goed voorbereid, dus daar kunnen we ons zeker niet achter verschuilen. We hebben een goede trainingsweek achter de rug met de nieuwe coach, maar waarom we dan toch zo slecht beginnen… Dat is mij een raadsel. Het was een harde wedstrijd, met een aantal duels die net niet of net wel over de schreef gingen.  Dat hoort erbij, maar toont toch aan dat bij beide clubs wat frustratie heerst omdat het dit seizoen niet loopt zoals het zou moeten.”

Maël Lépicier: “Meteen twee doelpunten tegen krijgen door individuele dekkingsfouten? Slechter kan een wedstrijd niet beginnen. Dat weet je ook dat het moeilijk wordt om er nog iets van te maken. Zonder goed te spelen kregen we uiteindelijk toch een paar halve kansjes en scoorden we twee keer tegen. Die gelijkmaker deed deugd en langzamerhand groeide ook het geloof in een overwinning. Dat lukt ons jammergenoeg niet en aan de overzijde valt de bal net wel goed.”

“Waar die verklaring ligt voor de dramatische start? Goede vraag. In ieder geval niet aan de nieuwe coach, want de spelersgroep heeft er zin in, gaat er vol tegenaan en volgt de instructies meteen op. Of we snakten naar een nieuwe trainer? Daar ga ik geen uitspraken over doen, ik wens iedereen het beste toe, maar dit was een beslissing van het bestuur en wij passen ons aan. Iedereen staat achter de nieuwe coach. Hopelijk slaagt hij erin om ons aan te vuren waar nodig.”

“Ik was trouwens wel blij dat ik in de basis verscheen. Ik ben lange tijd geblesseerd geweest en toen ik terug speelklaar was, kreeg Zolotic dankzij zijn goede prestaties de voorkeur op het middenveld. Het valt te begrijpen dat de coach dan niet zomaar begint te wisselen.”

Misschien nog dit: Lépicier keerde niet met de spelersbus terug huiswaarts, maar zorgde voor eigen vervoer. Zijn hoogzwangere vrouw kan immers elk moment bevallen, een leuke opsteker in deze moeilijkere voetbaltijden. We kijken er alvast naar uit om de kleine bengel op te nemen in de wit-zwarte familie!

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1p9v9p6′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na AFC Tubize – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-17wyp5m’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=MtN1epEJnBo’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-sidf5m’]