Na een dramatische reeks met amper 2 op 27 is KSV Roeselare er afgelopen weekend voor het eerst sinds eind september in geslaagd om aan te knopen met een overwinning. Het werd thuis tegen OH Leuven 3-1 (klik hier voor het wedstrijdverslag). Na de wedstrijd gaven jongeling Arthur Devos en de ervaren Stijn De Smet hun reactie op de overwinning. De persconferentie met trainers Nigel Pearson (OH Leuven) en Victoriano ‘Nano’ Rivas Alvaro vind je onderaan.

Klik op onderstaande foto voor een fotoverslag.

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus-sports.be/nl/voetbal/proximus-league/video/20520/roeselare-oh-leuven’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-330r5cq’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-2g6hdru’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – OH Leuven (3-1)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-23k7n7e’]

[/av_progress]

Arthur Devos: “Mijn eerste basisplaats dit seizoen. Het was voor mij een grote verrassing dat ik mocht spelen. Ik wist dat Carlo Damman nog ontbrak op training, maar ook Camargo is rechtsachter. Toen de coach besloot om hem op links te plaatsen en mij in de basis te droppen, was ik inderdaad verbaasd, maar tegelijk ook blij. Op sommige posities is er wat concurrentie onderling, maar dat houdt ons scherp en geeft ons de mogelijkheid om op training te tonen aan de trainer dat we verdienen om te spelen.”

“De eerste tien minuten van de wedstrijd was ik erg nerveus. Ik had de voorbije nacht al niet zoveel geslapen en begon zenuwachtig aan departij. Gelukkig hebben mijn ploeggenoten mij goed geholpen en bijgestuurd. Eindelijk zijn we er in geslaagd om nog eens een zege te behalen. Ik hoop dat dit het begin is van een goede reeks en dat we ons eindelijk herpakt hebben. We hebben alvast de nodige dosis vertrouwen getankt. Nu is het zaak om op dit elan verder te werken. Hard verder te werken. Deze zege smaakt naar meer! Bedoeling is om nu nog meer punten te pakken!”

Stijn De Smet: “Inderdaad, eindelijk! Na de twee op zevenentwintig was de zege meer dan welkom. We merkten ook dat er heel wat twijfel in de rangen was geslopen. Onze opdracht was vooraf dan ook erg duidelijk: een goede mentaliteit tonen. Nochtans kwamen we aanvankelijk op achterstand, maar we hebben sterke weerbaarheid getoond en de wedstrijd naar ons toe getrokken.”

“Dat het een geslaagde invalbeurt was voor mij? Inderdaad. Ik scoor vrijwel meteen, dus dat is mooi meegenomen. De assist was vooral een schitterend kopbaldoelpunt van Thibaut Van Acker. Het belangrijkste hier is dat we de drie punten thuis houden. Eindelijk, want we leken stilaan vergeten hoe een zege voelde.”

“Er is nog een te groot verschil in onze prestaties thuis en op verplaatsing. Dat is één van onze grootste werkpunten. Ik hoop in ieder geval dat de trein nu vertrokken is en dat we overal punten kunnen rapen, te beginnen met volgende week op het veld van Lommel SK. We hebben dit seizoen nog een lange weg af te leggen, maar hopelijk kunnen we vanaf nu iets positiever voor de dag komen.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1p9v9p6′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KSV Roeselare – OH Leuven’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-17wyp5m’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=OfJNrj9pVKg’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-sidf5m’]