Een kansloze 2-0-nederlaag tegen KVC Westerlo voor KSV Roeselare (klik hier voor het wedstrijdverslag), dat zo met amper 2 op 27 toe is aan bezinning. We sprokkelden enkele reacties bij twee teleurgestelde withemden: Danzell Gravenberch en Guy Dufour. Onderaan vind je het videoverslag van de persconferentie met trainers Bob Peeters (KVC Westerlo) en Victoriano ‘Nano’ Rivas Alvaro.

Klik op onderstaande foto voor een fotoverslag.

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus-sports.be/nl/voetbal/proximus-league/video/20459/kvc-westerlo-roeselare’┬álink_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-330r5cq’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-2g6hdru’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KVC Westerlo – KSV Roeselare (2-0)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-23k7n7e’]

[/av_progress]

Danzell Gravenberch: “Hoe we deze wedstrijd beginnen… Totaal niet scherp… Dan krijg je dit soort wedstrijden, terwijl dat helemaal niet nodig is. Met alle respect voor KVC Westerlo, maar we kunnen nu ook niet zeggen dat we echt onder de indruk moesten zijn van hen. Toch spelen we een dergelijke slappe wedstrijd en verdienden we niet meer dan deze nederlaag. Aan de rust stond het nog 0-0, dan denk je we blijven doorgaan en proberen vol te houden, maar als je dan zo twee doelpunten om de oren krijgt…”

“Wat een verschil met vorige week tegen KV Mechelen. Nochtans nagenoeg met dezelfde namen. Maar om daar dan zo’n vervolg aan te geven? Daar zet ik wel enkele vraagtekens bij. Aan wat ligt dit? Inzet? Als voetballer moet je altijd inzet tonen. Het is vooral scherpte en de wil om te winnen. Als je dat niet hebt, dan verdien je niet om punten te pakken. We kunnen hier nu vanalles over vertellen, maar dat heeft gewoon geen zin. Westerlo heeft verdiend gewonnen.”

Guy Dufour: “Ik sluit me daarbij aan. KVC Westerlo heeft deze wedstrijd verdiend gewonnen. De eerste helft speelden we zwak en moesten we veel lopen zonder bal, maar hielden we uiteindelijk alles wel onder controle. Niets aan de hand dus aan de rust. De tweede helft was helemaal ondermaats. Ik heb geen antwoord op de vraag wat er juist verkeerd liep. We zijn veranderd van systeem, maar ik weet niet of dat er iets mee te maken had. Westerlo was simpelweg gretiger en sterker in de duels.”

“Of het vijf voor twaalf is? Vijf na twaalf, ja. We hebben 2 op 27. Het moddert nu al even aan en moet simpelweg een pak beter. We kunnen ons nog optrekken aan het feit dat we niet lager dan dit kunnen vallen. Versterking in de winterstop? Ja… Wat denk je nu zelf? Ik denk dat het antwoord op die vraag wel duidelijk is, niet? Er moet iets gebeuren in de winterstop willen we snel terug onder de mensen staan.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1p9v9p6′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KVC Westerlo – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-17wyp5m’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=Fb_ny9x4RxU’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-sidf5m’]