Een stralende zon en ideale omstandigheden voor de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Het veld van gastheer Lichtervelde lag er prima bij, en na nauwelijks één minuut kregen de tweedeprovincialers al een heel mooie kans. KSVR startte met zes testspelers, en het was dan ook zoeken geblazen. Voor de rust kreeg de thuisploeg, die nog maar enkele keren getraind had, de ruimte nog goed belopen en wit-zwart slaagde er niet in om het nodige tempo op te leggen om veel gevaar te creëren. Alleen Godwin kwam een paar keer dreigen, en in de slotfase belandde een schot van tester Zannelari via een hand van de thuisdoelman op de lat. Tussendoor was een prima redding van Laverge nodig om KSVR van een achterstand te behoeden. Met 0-0 naar de rust dus.

In de tweede helft zetten de 11 andere KSVR-spelers onmiddellijk hoog druk, en dit resulteerde in een vlugge openingstreffer van Ibrahim Kargbo, op assist van Aoulad. Wit-zwart drukte door, maar het duurde tot iets over halfweg de tweede helft voor de tweede goal viel, opnieuw via Kargbo. Er volgden nog enkele mooie kansen, maar pas  in de slotfase vielen nog twee treffers: eerst via Emile Samyn en dan vanop de stip door Arsenio Valpoort, na fout op dezelfde Samyn.

Doelpunten: 48′ Kargbo (0-1), 72′ Kargbo (0-2), 89′ Samyn (0-3), 90+1′ Valpoort (str., 0-4)

KSV Roeselare (tussen haakjes het rugnummer): Laverge (39), Devos (16) (46’ Timmerman (13) en 85’ Vanneste (28)), Wojtkowiak (4) (46’ Da Silva (22)), Vervoort (3) (46’ Vandelanoitte (32)), Seedorf (5) (46’ Madu (15)), Klingopoulos (27) (46’ Bakelandt (10)), Zolotic (14) (46’ Lépicier (18)), Zannelari (2) (46’ Samyn (19)), Chaa (8) (46’ Valpoort (17)), Godwin (11) (46’ Aoulad (7)), Casagolda (9) (41’ Kargbo (25)).