Voor de eerste oefenwedstrijd op Schiervelde stonden met Madu, Vervoort, de Nieuw-Zeelander Den Heijer en de Griek Klingopoulos ‘slechts’ 4 testers aan de aftrap. Tegenstander Knokke, uit tweede amateurklasse, telde met Vanfleteren en Joos twee ex-KSVR-spelers in de rangen.

Ondanks de loden hitte probeerden beide teams er toch tempo in te houden. Knokke verdedigde gegroepeerd en KSVR  vond niet onmiddellijk openingen. Na een goeie thuiscombinatie kwam Samyn in schietpositie, maar hij talmde iets te lang. Wit-zwart probeerde verzorgd te combineren, maar moest toch met 0-0 naar de eerste drankpauze.

Op aangeven van Samyn kreeg Godwin kort na die drankpauze een ideale kans, maar hij besloot te slap in de handen van Verlinden, die even later een afgeweken vrijschop van Aoulad rakelings naast zijn doel zag passeren. De 1-0 kon niet lang meer op zich laten wachten en kwam er toen Esteban Casagolda van dichtbij een voorzet van Madu binnenkopte. Verlinden redde even later op een nieuwe poging van Samyn.

De voorsprong moest al lang minstens verdubbeld zijn, maar in de slotseconde van de eerste helft werd het nog bijna 1-1 toen Persoons een strafschop mocht nemen na fout van Vervoort op Vanfleteren. Lentz redde echter knap, en met 1-0 naar de rust dus.

De tweede helft begon met een doelpunt van Emile Samyn, opnieuw op assist van Madu. Op het uur kopte Savaete op vrijschop van De Oliveira de aansluitingstreffer tegen de touwen. Voorin speelde KSVR nu te slordig om nog veel gevaar te creëren. Aan de overkant kreeg De Waele nog een kans op de 2-2, maar hij mikte naast. Even later lobde ook De Oliveira naast het doel van Laverge.

Van Acker haalde nog eens uit van randje strafschopgebied, Verlinden redde. Ook Kargbo kreeg de 3-1 niet voorbij de bezoekende doelman: eerst talmde hij te lang, en daarna kanjerde hij op de lat. Wat KSVR uiteindelijk zuur opbrak, want in de laatste minuut krulde De Oliveira de gelijkmaker in de hoek.

Doelpunten: 32′ Casagolda (1-0), 48′ Samyn, 61′ Savaete (2-1), 90′ De Oliveira (2-2)
KSV Roeselare: Lentz (46′ Laverge), Devos (62′ Yagan), Vervoort, Zolotic, Madu (71′ Timmerman), Samyn, Den Heijer (87′ Bakelandt), Klingopoulous (78′ Valpoort), Godwin (89′ Caputo), Aoulad (46′ Van Acker) en Casagolda (53′ Kargbo)
R. Knokke FC: Verlinden, Vanraefelghem, Claeys, Pierre (46′ De Waele), Van Eyk (46′ Cathenis), Vanfleteren (58′ Descheemaeker), Savaete, Joos, Buysse, Prez (46′ De Oliveira) en Persoons