Wedstrijdverslag

Nieuwe trainer Grétarsson deed het met dezelfde kern als vorige week, en wisselde op één positie: de jonge Bakelandt nam de plaats in van Aoulad. Het beloofde een uiterst moeilijke opdracht te worden tegen de absolute titelkandidaat.

De eerste kans was voor de bezoekers, Sanusi mikte over van randje strafschopgebied. Beerschot eiste het balbezit op en voor KSVR zat er niet anders op dan gegroepeerd te verdedigen en te hopen op een uitbraak. De bezoekende druk leidde tot weinig doelkansen. Biebauw redde een schot van Sanusi en deed dit nog eens over op poging van Dom.

Het spelbeeld bleef ondertussen hetzelfde: Beerschot meestal aan de bal, maar met iets te weinig snelheid en verrassing om KSVR echt te kunnen bedreigen. Iets over het half uur kende wit-zwart een opflakkering, met een kopbal van Casagolda in de handen van Vanhamel en een doorbraak van Kargbo. En na een mooi uitgesponnen aanval vond Samyn op links plots Saviour Godwin, die Vanhamel fusilleerde en KSVR op voorsprong bracht. Beerschot kon voor de rust niet meer terugslaan, en met een onverhoopte 1-0 naar de kleedkamers dus!

De bezoekers stormden na de rust onmiddellijk naar voren en Vanbelle kon zich voor een schot van Halaimia gooien. Er volgden meteen ook een paar hoekschoppen, maar Biebauw en co bleven overeind. De wit-zwarten knokten keihard en werkten zich zo onder de eerste druk uit. Halfweg de tweede helft stond de Roeselaarse voorsprong dan ook nog steeds op het bord.

Even later hingen de bordjes toch in evenwicht toen de pas ingevallen De Keersmaecker na een geharrewar op vrijschop de bal over de lijn kon werken. Even later debuteerde de jonge Maxime Vandelanoitte in KSVR-shirt, terwijl Biebauw met een knappe redding uitpakte op een schuiver van Halaimia. Een pegel van Holzhauser strandde op de rug van Zolotic.

Bij aanvang van de vijf minuten blessuretijd stond de 1-1 nog steeds op het bord. Biebauw redde nog een poging van Vancamp. Waarna het puntje niet meer in gevaar kwam. Een verdiende opsteker voor een bijzonder wilskrachtig KSVR en een mooi debuut voor trainer Arnar Grétarsson.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten40′ Godwin (1-0), 72′ De Keersmaecker (1-1)
KSV RoeselareBiebauw, Damman, Vervoort, Zolotic, Vanbelle (74′ Vandelannoitte), Samyn, Rommens, Bakelandt, Godwin, Kargbo (85′ Valpoort) en Casagolda (90+2′ Aoulad)
K. Beerschot VAVanhamel, Prychynenko, Seigers (87′ Bourdin), Dom (71′ De Keersmaecker), Holzhauser, Sanusi, Vorogovskiy, Brogno, Halaimia, Tissoudali (63′ Bugridze) en Vancamp
Gele kaartenGodwin, Damman
Rode kaarten
ScheidsrechterVermeire

KSVRTV