Wedstrijdverslag

Arnar Grétarsson deed het in zijn eerste wedstrijd met elf jongens die er zondag in Union niet bij waren. Onder hen ook vijf niet-aangesloten spelers: de rijzige Maduka, middenvelders Baldé en Declerck en de oude bekenden Thibaut Van Acker en Ben Yagan.

Het openingskwartier was voor wit-zwart, wat al na elf minuten in een vroege voorsprong resulteerde toen een bal van Van Acker plots voor de voeten de vrijstaande Marco Túlio belandde en de nieuwe aanwinst er zo vanop de rand van de zestien 1-0 van maakte. Wat later kwam Van Acker na een kaatsbal van Valpoort dicht bij de 2-0, maar die zag zijn poging gekeerd door Andrésson.

Er gebeurde verder niet zoveel, maar toen Odimayo op het halfuur zich plots als snelste op een door Lentz geloste bal waande was alles weer te herdoen. Een goal die ondanks een gebrek aan uitgespeelde kansen in een tot dan toe evenwichtige eerste helft niet geheel uit de lucht kwam te vallen. Op een hoekschop van Van Acker knikte Devos na dik dertig minuten op de lat. Het zou ze bij wit-zwart zuur opbreken, want na vermijdbaar balverlies maakte Popa er aan de overkant vrijwel onmiddellijk daarna 1-2 van.

De tweede helft begon met een schot van Tùlio in het zijnet. De vele wissels bij de bezoekers deden het spelpeil geen goed. Zo had Yagan net voor het uur beter moeten doen met een bal op links en liet Frost op aangeven van Holsgrove aan de overkant na om de score verder uit te diepen. Na een tweede geel voor Maduka zat een ommekeer er niet meer in, waardoor de 1-2 van bij de rust meteen ook de eindstand werd.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten11′ Túlio (1-0), 31′ Odimayo (1-1), 37′ Popa (1-2)
KSV RoeselareLentz, Devos (46′ 18.), Maduka, Vandelannoite, Vanneste, Baldé, Van Acker, Yagan (73′ Bakelandt), Declerck (69′ Caputo), Túlio en Valpoort
Reading FC U23Andrésson (46′ Boyce-Clarke), Watson (63′ Elva-Fountaine), Osho, Odimayo (46′ Burley), Medford-Smith, East, Frost, Popa, Holsgrove (72′ Pendlebury), Nevers (46′ Coleman) en Liddle (75′ Nevers)
Gele kaartenMaduka
Rode kaarten75′ Maduka (2 X geel)
ScheidsrechterVerboomen

KSVRTV

Geen beelden beschikbaar voor deze wedstrijd