Wedstrijdverslag

In zijn tweede wedstrijd moest nieuwe trainer Gamel door de blessures van Naessens en Vanbelle noodgedwongen met een andere basiself starten dan vorige week tegen Lommel. Sy en Tulio waren de vervangers van dienst. Na de zege van Lommel tegen OHL was de druk op beide teams groot, want de rode lantaarn stond op het spel.

KSVR speelde voor de gelegenheid in het groen. Tulio holde al in de openingsminuut achter een grote kans aan, maar hij besloot op Verhulst. De bezoekers begonnen alleszins knap en met vertrouwen aan de partij. Nouri kanjerde van dichtbij hoog over. Lokeren had even tijd nodig om erin te komen en pas na goed tien minuten moest Biebauw een eerste bal van Hajric pakken.

Waarna de thuisploeg nu wel de bal opeiste en KSVR in de verdediging drong. En het duurde ook niet lang voor dit resultaat opleverde toen Amano van net buiten het strafschopgebied de verraste Biebauw te grazen nam. Wit-zwart nu dus op achtervolgen aangewezen, wat een uiterst moeilijke opdracht beloofde te worden. Er was wel vrij veel balbezit, maar weinig diepgang, en de Lokerse verdediging stond pal. Mvuemba probeerde het van ver maar mikte in de handen van Verhulst.

Aan de overkant ontsnapte Koiko op rechts, zijn schuiver ging voorlangs. Met 1-0 naar de kleedkamers dus.

Na de rust klom KSVR vrij snel op gelijke hoogte: nadat Siemen Voet aan de tweede paal een vrije trap eerst in het pak speelde, kreeg hij de bal terug in de voet en hij aarzelde niet om onhoudbaar in de hoek te mikken. Lokeren leek nu van slag en op corner raakte Bassani de bal net niet voldoende met het hoofd om echt te kunnen dreigen.

Godwin kwam invallen en zorgde in zijn 100e KSVR-wedstrijd vanop zijn linkerflank onmiddellijk een paar keer voor gevaar. Hij schoot onder andere zelf eens niet zo ver naast het doel van Verhulst. KSVR had nu het spel helemaal in handen, maar kreeg de bal voorlopig niet binnen. Bassani probeerde het met een te zwak schot in de handen van Verhulst. Het momentum lag voor het grijpen, en al helemaal toen Tirpan voor Godwin ging liggen en de bal met de hand beroerde. Andrei Camargo mocht zich achter de eerste Roeselaarse strafschop van het seizoen zetten en trapte die mooi in de hoek binnen.

Even later ontsnapte Andzouana  op links, een toegesnelde verdediger kon nog in corner werken. Rommens trapte die corner naar de tweede paal, waar Holmes mooi terugkopte tot bij Rodrigo Bassani, die KSVR op 1-3 schoot.

Lokeren zette nu nog alles op alles en Biebauw redde een schot van Koike. Waarna KSVR de bal rustig kon rondtikken en de welgekomen en dikverdiende eerste uitzege niet meer in gevaar kwam!

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten20′ Amano (1-0), 50′ Voet (1-1), 79′ Camargo (str., 1-2), 83′ Bassani (1-3)
KSC Lokeren OVLVerhulst, Koike, Diaby, Van Damme, Amano (73′ Diakhate), Beridze, De Jonghe, Marecek, Tirpan, Hajric (46′ Habibou) en Benchaib (64′ Straetman)
KSV RoeselareBiebauw, Camargo, Holmes, Voet, Sy, Tulio (44′ Bassani), Mvuemba, Rommens, Nouri (89′ Vervoort), Andzouana en Casagolda (57′ Godwin)
Gele kaartenBenchaib (L), Rommens, Holmes
Rode kaarten
ScheidsrechterWillems

KSVRTV

Geen beelden beschikbaar voor deze wedstrijd