[av_image src=’http://www.ksvroeselare.be/wp-content/uploads/2019/12/slider_proleaguelabel.jpg’ attachment=’25900′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-18eppk8′ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jlwb87d0′ admin_preview_bg=”]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-m4qtpk’]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k4b1mm2f’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
KSV Roeselare ontving deze week het Pro League+ label. Dit label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en activiteiten, waaronder bv. het bezoek aan AZ Delta en de ondersteuning van ons Younited-team.

De belangrijkste maatschappelijke doelstelling van de Pro League is om haar clubs een rol te laten opnemen als tot geloofwaardige sociale actor met duurzame, structurele partnerschappen en projecten.

De Pro League voorziet hiervoor begeleiding, onder meer via een partnerschap met de Vrije Universiteit Brussel. Zo kunnen clubs zowel bij de opmaak als de evaluatie van hun beleidsplan ondersteuning genieten van de vakgroep Sport & Society van de VUB.

De evaluatie van het sociale beleid van de clubs gebeurt door een jury, op basis van de ingediende beleidsplannen, de kwaliteit van de partnerschappen, acties en projecten en de medewerking aan gemeenschappelijke acties. 17 van de 24 clubs behaalden het Pro League+ label 2019. KAS Eupen behaalde het label voor een eerste maal.

Op basis van de kwaliteit van hun maatschappelijk beleid reikt de Pro League niet alleen het label uit. Clubs ontvingen het voorbije jaar ook financiële middelen om hun sociale werking uit te bouwen. De 17 geselecteerde clubs ontvingen samen 100.000 euro in 2019.

Aan de hand van deze drie pijlers; begeleiding op maat, financiële ondersteuning en criteria die kwaliteit nastreven, zet de Pro League verder in op de professionalisering en versterking van het sociale beleid van haar clubs.
[/av_textblock]

[/av_one_full]