Wedstrijdverslag

Tulio kwam in de plaats van Areias in een wedstrijd die moest gewonnen worden om niet op een degradatie-eindrondeplaats de winterstop in te gaan. Winst zou bovendien een met Beerschot gedeelde leidersplaats in de tweede periode opleveren.

Beide ploegen gaven elkaar van in de beginfase geen duimbreed toe. De eerste dreiging kwam van Roeselaarse zijde toen Tulio na mooi voorbereidend werk van Rommens en Nouri net niet bij de bal kon en Saussez uiteindelijk gemakkelijk kon redden. Andzouana waagde een poging waarbij de Nederlandse ref handspel van een bezoekende verdediger over het hoofd zag. Union verdedigde heel gegroepeerd en mikte op snelle uitbraken. De mooiste combinaties bleven van de thuisploeg komen, maar echt gevaarlijk werd KSVR niet. Toen Tulio het van randje strafschopgebied probeerde, werd zijn schot door een verdediger afgblokt.

Op een snelle uitbraak kreeg Ferber vijf minuten voor de rust de eerste bezoekende kans van de avond, maar hij mikte onbesuisd naast. Een heel gesloten eerste helft leek dus op 0-0 te zullen eindigen, maar op een ingestudeerde hoekschop maakte Kandouss er in de slotminuut aan de tweede paal toch nog 0-1 van. Een koude douche voor een verdienstelijk KSVR, dat een loodzware tweede helft tegemoet ging.

In die tweede helft moest Biebauw onmiddellijk een schot van Teuma redden. KSVR leek niet echt scherp uit de kleedkamers te komen maar scoorde toch vrij vlug de gelijkmaker toen Union de bal kwijtspeelde en die via Nouri en Mvuemba bij Yhoan Andzouana belandde, die kalm bleef en Saussez geen schijn van kans liet. Even later leek Andzouana op weg naar de 2-1, maar Saussez redde en Tulio reageerde te traag om de rebound binnen te werken.

Het bleef een dubbeltje op zijn kant en Biebauw moest een heel verrassende poging van Hamzaoui redden. Aan de overzijde stoomde Godwin op links door tot tegen de achterlijn en legde terug tot bij Andzouana, die zijn schot door een verdediger op de lijn gered zag, waarna Mvuemba de rebound naast mikte. Opnieuw een huizenhoge kans verkeken dus voor wit-zwart.

Ook Union kwam regelmatig gevaarlijk opzetten en het was dan ook opnieuw bijzonder spannend. Biebauw redde een schuiver van Nielsen. KSVR voetbalde een paar keer net te onnauwkeurig. Biebauw moest nog een paar keer knap redden, want Union kwam nu steeds forser opzetten. Wit-zwart counterde nog eens via Andzouana, maar een bezoekend verdediger kon in corner werken. Areias probeerde het van ver, Saussez redde. 1-1 dus na een heel intense wedstrijd.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten44′ Kandouss (0-1), 50′ Andzouana (1-1)
KSV RoeselareBiebauw, Camargo (70′ Vervoort), Holmes, Voet, Sy, Andzouana, Rommens, Mvuemba, Tulio (54′ Godwin), Nouri en Casagolda (86′ Areias)
R. Union SGSaussez, Hamzaoui, Nielsen, Ferber (59′ Haugen), Tabekou, Fixelles (65′ Young), Teuma, El Banouhi, Lorbek, Van Der Heyden en Kandouss
Gele kaartenHamzaoui (U), Gamel (trainer KSVR)
Rode kaarten
ScheidsrechterRuperti (NL)

KSVRTV

Geen beelden beschikbaar voor deze wedstrijd