Wedstrijdverslag

KSVR startte met dezelfde ploeg als vorige week, terwijl trainer Gamel vanop de tribune moest toekijken. Union eiste onmiddellijk het balbezit op en Nielsen en Teuma zetten Biebauw aan het werk. KSVR moest het spel ondergaan en miste een ideale counterkans toen Tulio te zwak inspeelde op Nouri. Wat de wit-zwarten even later zuur opbrak toen Tabekou zich op de rechterflank door alles en iedereen wurmde en beheerst afwerkte. Even later leed Mvuemba dom balverlies en pegelde Nielsen op de vuisten van Biebauw.

Het was niet meer om aan te zien, want na eindeloos gepingel in de Roeselaarse verdediging veroverde Union de bal – die wellicht wel eerst over de zijlijn ging – en schoot Nielsen zonder pardon de 2-0 binnen. Na nog geen half uur keek een veel te laks KSVR dus al tegen een haast onoverbrugbare achterstand aan. Union deed wat het wilde en Biebauw moest een poging van Fixelles met de voet redden. Sigurdarson zette voor de thuisploeg de klap op de vuurpijl door de halve Roeselaarse ploeg op een hoopje te dribbelen en de 3-0 naast Biebauw in doel te schuiven. 3-0 dus na een van Roeselaarse zijde ontluisterende eerste helft.

De vermoedelijk overbodige tweede helft begon met een schot van Teuma op de lat. Even later mikte Nielsen een nieuw Roeselaars geschenk op de paal. Toen Andzouana onderuitgehaald werd, liet Andrei Camargo vanop de strafschopstip de eerredder optekenen. Even nieuwe hoop dus, maar Union bleef de plak zwaaien en Fixelles mikte nipt naast de goal van Biebauw.

De partij leek  langzaam uit te doven, maar toen een Unionspeler een Roeselaarse counter tegen de hand kreeg, kon Andrei Camargo tien minuten voor tijd zijn tweede strafschop van de avond verzilveren en werd het zowaar nog spannend. En het werd helemaal te gek toen Saviour Godwin twee minuten later door de buitenspelval glipte en Kristiansen geen schijn van kans liet.

Union zette nog alles op alles, en KSVR counterde nog een uitstekende counter in elkaar die door een thuisverdediger op de lijn gered werd. Ook Andzouana had nog de 3-4 aan de voet maar uiteindelijk moest wit-zwart na een spectaculaire remonte met een puntje tevreden zijn en met een bang hart uitkijken naar het resultaat van Lommel.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Nog geen foto’s beschikbaar

Wedstrijdgegevens

Doelpunten26′ Tabekou (1-0), 29′ Nielsen (2-0), 45′ Sigurdarson (3-0), 53′ Camargo (str., 3-1), 80′ Camargo (str., 3-2), 82′ Godwin (3-3)
R. Union SGKristiansen, Nielsen, Mehlem, Tabekou, Fixelles (68′ Haugen), Pocognoli (54′ Young), Teuma, Vega, Sigurdarson (81′ Lorbek), Van der Heyden en Kandouss
KSV RoeselareBiebauw, Camargo (81′ Kuisch), Zolotic, Voet, Vanbelle, Túlio (67′ Godwin), Rommens, Mvuemba, Nouri, Andzouana en Casagolda (32′ Vervoort)
Gele kaartenRommens, Nouri
Rode kaarten
ScheidsrechterToeback