[av_image src=’http://www.ksvroeselare.be/wp-content/uploads/2021/08/slider_fraeye-scaled.jpg’ attachment=’28720′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” lazy_loading=’disabled’ link=” target=” title_attr=” alt_attr=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-yrshio’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jlwb87d0′ admin_preview_bg=”]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-sptoy8′]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kdr748in’ admin_preview_bg=”]
Na enkele trainingsweken met een volledig nieuwe spelerskern legden we ons oor te luister bij trainer Karel Fraeye. We spraken over zijn eerste indrukken en de verwachtingen dit seizoen.

Karel, de eerste trainingsperiode zit er inmiddels op. Hoe verliep deze?

Karel Fraeye: “Na een lange periode zonder voetbal hebben we drie weken extensief kunnen trainen. Dat de competitiestart voorlopig opgeschoven is naar het laatste weekend van september is voor ons in dat opzicht ergens wel een welgekomen geschenk. We lassen nu een weekje rust in om daarna te starten aan de eigenlijke voorbereiding. Puur sportief gezien is het dus een goeie zaak, maar we hopen toch vlug in zo normaal mogelijke omstandigheden te kunnen werken.”

“De club komt van heel ver, maar stap voor stap geraken we er wel en ook de sportieve staf probeert daar zijn steentje in bij te dragen.”

De oefenwedstrijd tegen Top Oss konden we winnend afsluiten. Wat onthoud je van die wedstrijd?

Karel Fraeye: “Ondanks het feit dat de spelersgroep nog maar drie weken bij elkaar is, dat we bovendien ruim drie uur op de bus zaten en we in extreme omstandigheden op een kunstgrasveld moesten spelen, hebben we veel bereidheid getoond om te voetballen. Ik was erg tevreden van de kwaliteit en de winnaarsmentaliteit die we op het veld brachten. Het deed deugd om dit nu al te zien, maar de weg is natuurlijk nog lang.”

Wat betreft de spelersgroep lijken de plaatsen in het verdedigende compartiment intussen ingevuld en dubbel bezet. Wat kunnen we nog verwachten in het aanvallende compartiment?

Karel Fraeye: “De kern is al voor het overgrote deel klaar. We zijn op dit moment enkel nog op zoek naar twee spitsen, een flankaanvaller en een centrale middenvelder. We gaan dit evenwel niet overhaasten. De transfermarkt moet eigenlijk nog losbarsten en dan zullen we proberen toe te slaan. We leggen onszelf geen druk op. Het is belangrijk dat we de juiste profielen aantrekken die binnen de mentaliteit van de club en de spelersgroep passen. We gaan hierbij dus zeker niet over één nacht ijs.”

Welke accenten van jou kunnen we straks terugzien op de grasmat?

Karel Fraeye: “Ik vind het vooral belangrijk dat we een groep bouwen en een echte groepsmentaliteit creëren die, los van de kwaliteit van het spel, steeds aanwezig moet zijn. We willen verzorgd voetballen met veel balbezit, maar zeker ook knokken voor iedere vierkante meter. Daarnaast wordt efficiëntie op stilstaande fases ook een belangrijk punt.”

Wat viel je op in je eerste weken bij KSV Roeselare?

Karel Fraeye: “Ik ben vooral aangenaam verrast door de infrastructuur. Schiervelde is goed uitgerust en biedt heel veel potentieel om een topsportcultuur te ontwikkelen. Daarnaast mocht ik ook reeds heel wat mensen ontmoeten die enorm gemotiveerd zijn om dit project te doen slagen, ondanks al het werk dat nog op de plank ligt.”

Het is nog wat vroeg, maar wat verwacht je van de competitie in Eerste Nationale?

Karel Fraeye: “Normaal gezien zullen we de ploeg zijn die bij velen met een rood kruis aangeduid staan. Dat is ook normaal, maar we zijn er ons goed van bewust dat ons doel bereiken geen evidentie is.”

Half september start ook onze bekercompetitie…

Karel Fraeye: “De laatste seizoenen werd die geen succes op Schiervelde. De club ging er telkens uit tegen stugge Waalse tegenstanders. Aan ons om die ban nu te doorbreken.”

Ten slotte, wat wil je nog kwijt aan onze supporters?

Karel Fraeye: “Ik merk toch heel wat enthousiasme. Het zijn jammer genoeg speciale tijden, waardoor het moeilijk is om hen echt te ontmoeten, maar van zodra de kans zich voordoet, zal ik dit zeker doen. Ik wil alvast ook de supporters bedanken die zich al lid maakten van #teamesvee. Hun steun na enkele lastige jaren is uiterst belangrijk voor onze club en samen met de trainersstaf zullen we er alles aan doen om van KSVR 2.0 een mooi verhaal te maken.”

[/av_textblock]

[/av_one_full]