[av_image src=’http://www.ksvroeselare.be/wp-content/uploads/2020/04/preview_website-1.png’ attachment=’27391′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” title_attr=” alt_attr=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kdqyh1nr’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jlwb87d0′ admin_preview_bg=”]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2ck614′]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kdqyfnza’ admin_preview_bg=”]
Op 31 juli richtte KSV Roeselare een open schrijven naar de Kalender- en Licentiemanager van de KBVB Nils Van Brantegem, de CEO van de KBVB Peter Bossaert en de CEO van de Pro League Pierre François. Daarin namen we akte van de beslissingen die op diezelfde dag door de Algemene Vergadering werden genomen.

In deze open brief hebben we ons constructief opgesteld om gehoord te worden maar tot op heden mochten we nog geen enkele reactie ontvangen, ook niet na het sturen van een herinnering zes dagen geleden. Tot onze grote verbazing bleef het terug oorverdovend stil, wat getuigt van een elementair gebrek aan respect.

KSV Roeselare beseft dat het geen licentie in handen heeft voor 1B, maar dat heeft de U23 van Club Brugge KV evenmin. Nadat ze eerder ook met ons in contact geweest zijn, bereikte ons gisterenavond het bericht dat U23 van Club Brugge KV wel een akkoord heeft gevonden met Sporting Lokeren omtrent het gebruik van hun accommodatie. Blijkbaar hoeven de reglementen, waarbij een maximum afstand geldt van 30 kilometer vanaf hun eigen stadion, ook hierin niet gevolgd te worden. Daarnaast vernamen we dit weekend in de media dat er ook binnen de G5 geen enkel draagvlak is omtrent het feit dat Club Brugge KV als enige een beloftenploeg mag afvaardigen in het professionele voetbal. We zijn met verstomming geslagen…

Met KSV Roeselare hebben we niet de intentie om nieuwe procedures in gang te zetten. Na alle gebeurtenissen zijn we ervan overtuigd dat het voetbal voorop moet gaan. We willen wel onze open vraag hernemen en daarom nogmaals de hand reiken aan de heren Van Brantegem, Bossaert en François om met onze ploeg in debat te gaan.

We benadrukken dat we beseffen dat we enkele maanden terug geen licentie kregen. Ondertussen zijn we in volle transitie naar ons 2.0-verhaal en zijn we op dit moment in de mogelijkheid om aan de regels te voldoen. Daarnaast zijn we ook bereid om een sportieve sanctie, bijvoorbeeld een aftrek van drie punten bij de seizoensstart, te aanvaarden.

KSVR wil op een positieve en serene manier het debat voeren om de competitie in 1B naar beste vermogen en vooral op een sportief eerlijke manier, zonder ploegen die niet kunnen stijgen of dalen, te laten verlopen. Via deze weg reiken we dus opnieuw de hand en hopen we dat de beleidsmensen van de Pro League en de KBVB een constructief gesprek niet uit de weg gaan.

We kijken met de grootst mogelijke belangstelling uit naar een onderhoud met de betrokkenen om duiding te geven en samen tot de best mogelijke oplossing te komen waarbij het voetbal en de 1B-clubs centraal staan.

Met sportieve groeten,

Diederiek Degryse       
CEO

[/av_textblock]

[/av_one_full]